Biggest Looser vs. Top Model

Man slutar då aldrig förvånas.. Eftersom att N är borta tänkte jag att jag lika gärna kunde se premiären av svenska Top Model. Förstår egentligen inte varför.. Man sitter och lyssnar på tjejer som skryter om sig själva och man tänker bara; VA?! De har ju ingen verklighetsuppfattning om sig själva? Ush..

Jag hejar därför på Nina som verkar vara urgullig, tjejen från Lule kan också vinna för hon va me go. Sibel får gärna åka ut direkt, vilket pucko.

Kan inte undgå att jämföra Top Model och Biggest Looser. Hur kan det komma sig att människor kan vara så annorlunda? Är det på grund av deras utseende? I Biggest Looser ger man varandra en kram och säger Bra gjort! när tävlingen är slut. Alla peppar varandra och det känns som att deras mål är betydligt högre än att vinna en deltävling. I Top Model säger man definitivt inte Bra gjort! utan istället går man bakom ryggen och säger Jag var så mycket bättre! Jag kan verkligen inte förstå hur vissa smala, snygga tjejer kan bete sig så illa? Varför inte bara vara snäll och inte höja sig själv till skyarna?

Är det de där extrakilona på kroppen som gör en till en bättre människa eller kan alla välja vilken insida de vill ha? Jag vill hellre jämföras med personerna i Biggest Looser, jag föredrar att vara en person som folk tycker om istället för att vara en otrevlig tjej som ingen gillar.

Ville bara ha det sagt.
Nu ska jag snart krypa i säng för klockan 6 ringer alarmet och sen är de jobb å träningx2 samt städning som gäller.

Lite tips och motivation

Anonym om Nya träningskläder är livet:
Jag är sugen på att tappa ett par kilo inför sommaren. Har du några bra tips på kost och motivation till träning så vore det jättegulligt om skulle kunna dela med dig av ett par.

Du kan börja med att en morgon (innan du ätit eller druckit) att väga dig och skriva upp morgonvikten och ta ett måttband och skriva upp midja, lår, byst och det som känns aktuellt. Sen kämpar du på och varje eller varannan vecka kan du kolla morgonvikt samt mäta. Ibland kan du börja med att gå upp i vikt/stå still (men det är inte säkert det blir så) eftersom muskler väger mer än fett, men tillslut kommer du gå ner och du kommer se resultat på måttbandet.

1. Köp nya, snygga träningskläder - det blir mycket roligare att träna när du får ta på dig något snyggt! Det behöver inte kosta mycket heller, mina nya skor gick på 450:- och dagens linne 99:-. Man kan fynda snyggt och bra grejer! :)

2. Undvik kolhydrater och godsaker - Ät tex. kyckling och brocolli, kött och en god sallad och till mellanmål ett ägg eller en lätt Kesella med frysta bär till. Jag äter dessutom mycket apelsin, men det får inte bli för mycket frukt heller. Ät mindre portioner och ofta för att få till bra förbränning.

3. Variera träningen - Gå ena dagen och kör styrka mage, nästa kan du simma, därefter kan du springa och köra ben, intervallträning. Kör man samma sak varje dag vänjer sig kroppen så istället ska man variera för att chocka kroppen lite.

4. Powerwalk innan frukost - Gör det till en vana att gå en 30-60 minuter innan du äter frukost. Gå i bra tempo så kommer du märka att kilona försvinner.

5. Låt dig inspireras - Jag har en flik Träning och en Mat & Bak där du kan hitta lite tips. Dessutom följer jag 4-klövern och Olga (från Biggest Looser) där det bjuds på många bra tips!

6. Ha roligt! Du ska inte känna att du måste gå och träna och hänga läpp för det. Du gör det för din egen skull och huvudsaken är att du tycker det är roligt!


Här är jag under Göteborgsvarvet som jag och pappa sprang 2008, ser inte så snygg ut men är man på 16km så skiter man i det! Jag hade kul och var så nöjd när jag gick i mål! Det ska vara roligt och att ha ett mål att kämpa mot är aldrig fel!

Du får jättegärna skriva sen hur det har gått för dig, varje vecka eller när du känner dig klar, hade varit roligt att veta hur det går och du får du dessutom lite pepp att återkomma med ett resultat du kan vara stolt över! :)
Lycka till!


Nya träningskläder är livet



Orkar man inte sminka sig innan gympasset kan man alltid köra på ett säkert kort - snygga, tajta träningskläder. Idag köpte jag ett nytt linne på Stadium, ord. pris 349:- men tillslut fick jag bara ge 99:-! Hallelujah moment. På bilden som är tagen på toan, som förövrigt har utsikt (och insikt?) över hela parkeringen, ser ni mitt nya fina träningslinne och en laddad Liiis!

Imorgon lämnar N mig och är inte tillbaka förrän lördag fm. Tänker inte gnälla över de dock, vem orkar lyssna på gnäll lixom? Varför gnälla ens, det blir ju vad man gör det till och jag har sett till att jag har FULLT UPP! :)


Fynd!



Som bekant så badar jag ju inte i pengar för tillfället.. Därför tänkte jag göra raka motsatsen till alla kändisbloggar - jag tänkte visa hur billigt man kan få det istället för hur dyrt det kan bli..

På bilden ovan ser ni 1 marinblå väska, 15 kuvert, 1 Hangover film, 1 bebisflickklänning, 1 gratängform, 1 träningströja - tjej, 1 träningströja - herr, 2 par trosor, 1 BH, 1 putsvätska, 2 putsduk till glasögon, 1 förp. vårtservett till glasögon.

Utan rea, erbjudande och Wrap går allt detta på; 1 872:-

Med rea, erbjudande och Wrap gick allt detta på; 327:-

Med andra ord vi fyndat rejält idag ;)


Göteborgsvarvet är också coolt



PAPI om Sudden death å syskon:
MEN DU LISA, DOM HAR INTE SPRUNGIT NÅGOT GÖTEBORGSVARV ( 2,1 MIL ) !!!!

Han har så rätt så min fina pappa! Mina syskon har faktiskt inte sprungit något Göteborgsvarv, men det har jag och pappa gjort! Jag har visserligen gjort 15 göteborgsvarv mindre än Pappa men att ha sprungit 2,1 mil utan att gå ett steg är helt klart något man kan skryta med!
När gör vi om de då pappa? ;)

På bilden ovan ser ni dessutom mumsigheter,
senaste smoothien bestod av;
- Frysta jordgubbar
- Frysta hallon
- 1 avocado
- 1/2 lime
- Melon
- Is


Sudden death å syskon



I helgen har båda mina småsyskon lyckats avgöra i Sudden Death, inte varje dag det händer alltså. I dagens Smålänning möttes jag dessutom av ett roligt reportage till lillasyster! :) Vilka grymma småsyskon man har! Storasyster lyckades dessutom bra inom handboll! Kanske borde man satsat på en sportkarriär istället? Verkar ju onekligen va något för oss Bengtssons?! ;)


Hjälp till att hitta Ozzy i Piteåområdet!



Hjälp!!! N's mammas lilla sheltie Ozzy är försvunnen! Han försvann igår kväll och sågs senast vid bölebron imorse! Om någon i Piteåtrakten ser fina lillkillen, HÖR AV ER!
UPD: Sågs senast i kyrkbyn imorse!
UPD: Ozzy är tillbaka! Då kan vi andas ut igen! :):)

Hoppas för allt i världen att han snart är tillbaka i sitt hem, håll ögonen öppna ni som kan!!


Birsta



Hockey vid 16, går på Viasat Hockey för den som är intresserad!

Först blir de Birsta med V! Efter matchen ska vi också hänga hos V å E! :)


Träning vecka 4

Insåg precis i detta nu att jag har ett 5-veckors schema, inte 6. Har blandat ihop det eftersom jag har börjat i vecka 2 och sen räknat det som att jag kört från vecka 1. Haha. Med andra ord har jag nu gjort 3 av 5 veckor. Jag kommer fortsätta träna efter också, tycker man mår så mycket bättre när man tränar! :)

Vecka 4
Träningsvecka 3

Måndag 23/1
Pass 1: 30 min gång
Pass 2: 45 min gång + 5 min rygg

Tisdag 24/1
20 min crosstrainer + 25 min ben

Onsdag 25/1
25 min cykel + 15 min mage

Torsdag 26/1
vila

Fredag 27/1
20 min löpning + 10 min crosstrainer + 10 min cykel

Lördag 28/1
10 min crosstrainer + 30 min styrka hela kroppen

Söndag 29/1
vila



Ps. Till er som läste inlägget jag skrev igår och tog bort idag.. Jag ångrade mig. I'm not leaving!


Jobb!

Ikväll firar vi med makaroner m. aromat å prinskorv samt blåbärspaj och vaniljsås! Känns konstigt att fira att man ska ställa alarmet på 06.00 för första gången på länge. Ändå skulle jag inte kunna vara gladare! Med andra ord blir det lite extrajobb framöver! Onsdag och fredagsmorgnar, så himla kul å toppen! :) Min första tanke på var dock; oj, då kan jag inte ha benpasset på tisdagen så får nog ändra lite i träningsschemat! ;)


Min bild, min man! Don't touch! ;)
Ni med lösenord till www.lizabengtzzon.blogg.se kan se betydligt fler bilder från matchen igår!

Nu ska vi tydligen se derby, Djurgården - AIK å jag är som sagt mest nöjd för att få äta lite paj såhär en torsdagskväll! :)
Imorgon är en fullproppad dag; jobb - gym: kondition - aktörsmöte i stan - se nytt oth!! - N match - umgås med V på kvällen. Toppendag helt enkelt!


Summer













Jag vill ha SOMMAR, FEST & UNDERBARA VÄNNER!
NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!


Rastlös?


The Sims



Underhållning är på väg! Kommer ihåg nrä man spenderade alldeles för många timmar framför The Sims.. Jag tänkte återgå till de nu, hehu! Hoppas de funkar bra på tvspelet annars får de bli ett till PC också!

Snart februari vilket betyder tre herrfödelsedag; Pappa, Albin å Niklas. Vad ska man köpa..


Vilka tjejer!



Idag kom det ett brev på posten och i detta var ett mycket roligt å fint brev från min kära vän Lisa! Snacka om att kunna göra någons dag, har gått med ett leende på läpparna sen dess! En sån vän som alltid sprider glädje, vare sig man umgås eller om man bor 80 mil ifrån varann. TACK för att du gjorde min dag! Hoppas de känns bra i nya lägenheten, jag kommer snart å hälsar på med en vinflaska i största hugg! :)

De andra bilderna är från min utan tvkekan coolaste å mest kreativa födelsedagspresent. Jag har alltid trott att jag fått den kreativa genen i familjen men lillasyster Maja motbevisade detta rejält när hon gav mig min födelsedagspresent! Kan tänka mig att ni aldrig skådat ett stiligare mästervärk för de har då inte jag, dessutom är de ballonger hängandes men de syns inte riktigt här! Well done Majis, självklart hänger de uppe så jag kan se de varje dag! Längtar dessutom till vår spadag. Du är bäst!

Jag älskar er finisar! :)

& än en gång är de bevisat att jag har världens finaste människor omkring mig. Är så lyckligt lottad!

KÄRLEK till er alla!


Love is in the air



Älskade måltider. Finns inte så mycket mer att säga. Mat är kärlek.


Vad är det som går och går? (Jag!)



Här ser ni dagens andra pass som jag precis är hemkommen från. Är lagom less på att bara gå nu så snälla hals, nu har jag varit sjuk i snart en vecka - det räcker väl? Imorgon kan jag väl få vakna med min röst och utan smärta!? :)

Kommer somna gott efter träning och kvällsmackor! :)


Tack för jobbhjälp!



Tusen tack för alla era jobbtips!

Maria, jättebra tips! Ska in och söka redan ikväll! :)

Platsbanken är en sida jag besöker ca. 10ggr om dagen och så fort jag ser något intressant skickar jag in en ansökan. Jag ska bli bättre på att ringa och om de är i behov av folk bestämma tid å lämna CV.

Att gå dit direkt är inte något för mig, framförallt för jag blir så nervös och mest gör bort mig men också för att "ansvarig" inte alltid har tid och då känns det bättre att ringa å boka in en tid istället. Det är ju helt klart smaksak och beror på hur man är som person, jag tror absolut att det är ett toppensätt! :)

Jag ser också att ni är många som är i samma situation när det gäller jobb och till er tänkte jag dela med mig av Angelicas ord jag fick i kommentarsfältet;
Och glöm inte bort, det måste vara dåligt ibland för att man ska veta när det är bra! Citat från Christina Widestam (vår kultur och idéhistoria och religionslärare) ;)

Så håll ut!
Snart har vi ett jobb allihop, vi ska bara få turen å självkänslan på vår sida ;)

STOR KRAM TILL ER!

PS. Någon som har ett jobb ledigt i Ljungbyområdet april-aug får ni gärna höra av er! DS.


Blogg med lösenord



Då var det klart!
Nya adressen är www.lizabengtzzon.blogg.se
Den kommer alltid att vara lösenordsskyddad.

Vill ni ha lösenordet är ni välkomna att kontakta mig på facebook, hotmail ([email protected]) eller mobilen.

Men som sagt, jag kommer fortfarande uppdatera här men det blir mer personligt och egna åsikter och mer hockey på den andra.


Träning vecka 3

Vecka 3
(vecka 2 i programmet)

16/1
35 min gång/jogg + 15 min rygg

17/1
15 min crosstrainer + 35 min ben

18/1
10 min cykel + 20 min mage + 90 min yoga

19/1
Sjuk

20/1
Sjuk

21/1
50 min gång

22/1
15 min gång + 10 min cykel + mage

Veckans träning blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag blev nämligen sjuk onsdag kväll vilket gjorde att jag var sängliggande hela torsdagen och fredagen. Dessutom har jag fortfarande riktigt ont i halsen och har därför bara kunnat köra försiktigt i helgen och kommer behöva vara försiktigt i början av denna veckan med. Te och halstabletter är användbara grejer just nu.

Igår när jag än en gång gnällde över att jag inte får äta mackor mm. sa N "Men du gör ju det här för din egen skull, inte för någon annans". Då insåg jag att jag behövde ändra om lite. Jag kommer äta mat, det jag vill (ibland mindre kolhydrater men inte alltid), det jag inte kommer äta är godis, kakor och undvika onyttiga såser till maten.

Efter 2 veckors träning (och diet) har jag tappat exakt 1kg. Jag är jättenöjd med det då jag inte har så värst mycket att förbränna och med tanke på att muskler väger mer än fett. Att det redan har gett resultat gör mig väldigt taggad de kommande 4 veckorna.


Changes

Kommer bli lite ändringar framöver.

Jag har en blogg för att mina nära och kära och andra människor jag tycker bra om ska få ha koll på mitt/vårt liv här. Mer och mer inser jag dock hur mycket skada en blogg kan göra (även om min inte gjort det än, vad jag vet?) och jag tänker inte utsätta de jag sätter först för det.

Den här bloggen kommer att vara kvar men den kommer inte vara så personlig som nu. Det kommer istället finnas en blogg till där lösenord krävs så jag kan godkänna alla som ska in å läsa. Krönikor, träning, matbilder, shopping och sånt kommer fortfarande synas men saker som kretsar mer kring N eller mina familjemedlemmar kommer hamna i den andra bloggen. Likaså kommer jag ha lättare för att säga vad jag tycker och tänker då jag vet vilka som läser.

Idioter finns det överallt men jag vill inte tillhöra den kategorin. Det spelar ingen roll om läsarantalet sjunker rejält, jag bryr mig nämligen mer om människor i min omgivning än vad jag gör om en blogg.

Hoppas ni förstår och att ni iaf är några som vill följa med i nästa blogg, som fortfarande är under uppbyggnad!


In the Room Where You Sleep

Vad ska jag göra när One Tree Hill är slut? Serien som alltid lyckas inspirera mig till att skriva. Love it.

Älsklingen gjorde en kanonmatch och om ett par timmar är han hemma och då har jag lovat att ha Gladiatorerna redo. Därför har jag fått förbud att läsa Aftonbladet och eftersom det är en Ljungbytjej med vågar jag inte kolla Twitter eller Facebook heller. Men jag kan se OTH avsnittet 10 ggr om, så det går ingen nöd på mig. Har fått ihop en krönika också, den ska finslipas och läsas innan jag bestämmer mig för om det blir min kanske sista krönika i ST. We'll see.

Efter OTH får jag alltid sån fantastisk känsla. Jag funderar på varför vissa människor hellre är ökända än okända. Hur feg jag är när jag inte vågar ringa varenda butik som finns i hopp om ett jobb. Jag vill säga att jag har gjort allt för att få ett jobb, men det är lögn. Jag har varit feg och safeat med att maila eftersom skriva är det jag vet att jag är bra på. Jag vill bara ta upp telefonen och ringa och säga hur nöjda de skulle vara med att ha mig i sin butik, för jag vet att jag skulle vara så bra. Men när det är måndag förmiddag kommer jag vara lika feg som vanligt. Varför?

När jag flyttade från Ljungby sa jag att jag ville prova på många jobb för att veta vad mitt drömjobb var. Jag har inte jobbat sen jag kom hit och ändå är jag mer säker än någonsin på att journalist(med inslag av krönikör och författare) är yrket för mig. Jag vill synas, jag vill höras å ja vill spela roll. Jag vill inte bete mig illa och få ett dåligt rykte eller göra åtlöje av mina nära. Jag vill ta mig långt men inte på andras bekostnad. En dag ska jag visa er att det är möjligt.

Men just nu tänkte jag steka ett ägg och kanske lite bacon till.

Underbara lördag

VILKEN FANTASTISK DAG! ;)

Kom imorse fram till att bacillerna ska tränas bort, 50 minuter snabbgång på bandet för att börja snällt.
Köpte godis å annat jag ville ha.
Tog ett varmt bad å såg veckans Biggest Loser - vilka fantastiska människor ni är! All of you!
N är i Leksand och på en dryg timme börjar matchen, heja heja!
Jag ska se nya OTH, GG, Greys, Private Practice, 90210 å Pretty Little Liars.
Ikväll är det Gladiatorerna och jag ska heja på tjejen från Ljungby!

Nu ska jag fortsätta njuta av denna superlördag!


Nej till att bli sjuk



Har inte alls tid, lust eller ork att bli sjuk.
Krassligheten kom helt klart olägligt.
Hoppas den går att bota, jag ska åtminstone försöka!
Supertips mottages gärna!


Mer mat till folket



Längesen ni fick se matbilder nu så här kommer lite från slutet av förra veckan.

Igår åt jag lax, potatis, rödlök och sås på kvarg (1%) blandat med sötsur sås. Känner att jag behöver lite mer kolhydrater för att få mer ork. Jag vill inte gå ner och bli pinnsmal, jag vill ha kvar mina former och tror därför det gynnar mig mer att äta pasta/potatis iaf en gång om dagen, då jag tränar tuffa pass. Jag har trots allt gått från att äta godis och kakor 7 dagar i veckan till 1 dag i veckan. Vinner nog mycket bara där. Mitt mål är att bli vältränad - inte för smal. Prio ett är att jag orkar köra mina pass och inte känner mig svimfärdig och illamående hela tiden. Så nu är jag tillbaka på "taggad-till-tusen-känslan"!

Ikväll blir det cykel och mage samt ett yogapass på 90 minuter.
Därefter bär de av till Gärdehov för att heja på #21 å Sundsvall!


Bild från förra matchen då nya kameran fick följa med!


Gamla godingar




Sitter och kollar i bildarkivet, vilka fantastiska tre år jag har haft med N.
Kärlek på hög nivå om ni frågar mig.
The one and only.


Hamilton



Skulle lätt kunna hänga med Micke under en arbetsdag! :P

Problemet är väl att man aldrig kan se vettig ut när man ska klistra in ansiktet i en färdig mall.. Fail som min kära lillasyster skulle sagt..


Go Majis



Heja lillasyster som gjorde mål och fick beröm! Man får ju heja så gott man kan från S-vall! :)
Känns nästan som en vana att läsa om duktiga småsyskon i tidningen! I like it!
//Stolt syster


Hockeybockey



Igår var det hockey, idag ska N å T se hockey på tv å imon är de hockey å på lördag är de hockey. Alldeles för mycket hockey under en veckas tid om ni frågar mig ;)

På lördag är det dock bortamatch och godisdag! Det betyder att jag sparar dagens GG å morgondagens OTH till på lördag. Vilken mysdag jag kommer ha! :) Lucky me!


Veckans Nu



Trött!
Vaknade med huvudvärk, somnade om, pratade med C å åkte sen in till studievägledare. Riktigt trevligt, världen är liten helt enkelt! Väl hemma bytte jag om till träningskläder och sen åkte vi till gymmet där det idag var ett tufft benpass som gällde. Nu är jag supertrött! Tidningen ovanför är beviset på julklappsprenumerationen som jag fick av mamma, ska njuta av Veckans Nu - även om jag inte är på första sidan å kanske slå till på en p-nap! Meningslöst inlägg? Jovars!

Ps. Jag har inte haft någon sexsemester med ny älskare, håller mig till N! ;)


21


Nattuggla



Senaste veckan har jag haft riktigt svårt att somna på kvällen.. Inte alls likt mig! Jag hoppas det är all träning som har chockat kroppen å att jag snart är tillbaka.. På dagen har jag inga som helst problem med att somna under en p-nap med N men på kvällen är de omöjligt. Har börjat hoppa över p-napen i hopp om nattsömn men jag piggnar ändå till så fort jag lägger mig i sängen. Efter nästan 2timmars vridande har jag nu smygit ut för att se en film. N har match imon å ja vill inte väcka honom, jag vill sova å vara pigg inför morgondagens aktiviteter men de går inte!

Kanske är det paniken om att jag fortfarande inte har något jobb? Jag ställer mig frågan om jag verkligen gjort allt.. Känns nämligen som att jag nu vet hur jag skulle gjort men att det nu är försent.. Ska jag få ett jobb nu, hur ska det gå med sommaren? Jag ska vara hemma på lillasysters student å lillebrors konfirmation, då kan jag inte jobba här? Ska jag börja plugga något nästa år? Ska jag bo här? Ska jag söka sommarjobb i Ljungby för att få vara med familjen? När ska jag hinna vara med N i Piteå då? Tanken att jag ska träna å äta bra i 6 veckor å risken att inget händer. Jag vill hela tiden till gymmet och det enda som hindrat mig idag är blåsor på föttera.. Varför denna prestationsångest om en sån sak? Är det alla tankar som håller mig vaken?

Tips för att bli trött sökes!?


Veckans träning

 


Träningsvecka 1:

Söndag 8/1
20 min gång + 15 min rygg

Måndag 9/1
15 min crosstrainer + 40 min ben

Tisdag 10/1
20 min cykel + 20 min mage

Onsdag 11/1
15 min gång + 20 min lätt styrka mage/rygg

Torsdag 12/1
10 min gång

Fredag 13/1
Pass 1: 5 min gång + 15 min löpning + 10 min crosstrainer + 10 min cykel
Pass 2: 45min gång/löpning

Lördag 14/1
Pass 1: 5 min cykel + axlar + bröst (+ armar)
Pass 2: 30 min gång/löpning

Söndag 15/1
vila


Hur går det för er andra?


Gymmet - mitt nya tidsfördriv



När jag kände mig sådär ensam och uttråkad som man gör ibland när mannen är borta och vänner och familj är ännu längre bort kom jag på idén om att köra ett andra pass på gymmet för dagen. Nya träningskläder samt skor har idag inhandlats tack vare julklappspresentkort och det är ju alltid kul att prova! Så vid 21.30 begav jag mig till Moove där det blev 46 minuter på bandet, svettigt värre!

Väl hemma trodde jag att jag skulle få krypa upp i en mysig famn men det blir en efterlängtad dusch och tjejfilm istället! Längtar till min äta-vad-jag-vill dag som är imorgon, jag ska inte frossa men att få ta en lite bit choklad, mums! Undra om modeller alltid går runt och är så här hungriga? Tur man inte är de isf...

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll gott folk!


Hell is empty and all the devils are here



Som sagt, idag var det premiär av One Tree Hill säsong 9. Som jag längtat. Var riktigt nervös när jag skulle trycka på play.. Känns som att det är sista säsongen på mitt liv. Utan överdrift så känns det faktiskt så sorgligt. Jag lät avsnittet rulla 4 ggr, sen stängde N av det. Det var som behagligt bara att få höra deras röster igen. Kan nog erkänna att jag är beroende, ja!

Idag var det vilodag men det kändes inte alls kul så det blev lite lätt gång på löparbandet. Imorgon väntar ett tufft kondispass och C ska hänga med till gymmet, skoj! Fick även min julklapp idag, så nu slipper jag frysa om öronen! Tack Moove!

Börjar verkligen känna av kolhydratsbristen nu. Är fruktansvärt seg och det enda jag brinner för är när jag får åka och träna! Har dock slarvat lite med maten idag, frukt istället för gröt till frukost och sen lunch. Ajabaja. Dessutom ligger jag vaken på natten, jag som alltid kan sova. Därför har jag inte p-nappat idag! SOVA! TRÄNA! ÄTA!


Hur onyttigt är det egentligen?

Fick ett tips att kolla närmare på frukten för att inte gå upp i vikt av det. Tack för tipset! Nu har jag kollat upp det lite och tänkte dela med mig av infon till er andra :)

Bandpasta (per 100g)
Kolhydrater: 66g
Protein: 14g
Fett: 4.5g
Fibrer: 4g

Center chokladkaka (per 100g)
Kolhydrater: 61g
Protein: 7g
Fett: 24g

Äpple (per 100g)
Kolhydrater: 12g
Fibrer: 2g
C-vitamin: 12mg

Päron (per 100g)
Kolhydrater: 11g
Fibrer: 4g
C-vitamin: 5mg

Banan (per 100g)
Kolhydrater: 22g
Fibrer: 2g
C-vitamin: 9mg

Apelsin (per 100g)
Kolhydrater: 10g
Fibrer: 2g
C-vitamin: 53mg

Citron (per 100g)
Kolhydrater: 7g
Fibrer: 2g
C-vitamin: 53mg

Kiwi (per 100g)
Kolhydrater: 10g
Fibrer: 4g
C-vitamin: 63mg

Hallon (per 100g)
Kolhydrater: 4g
Fibrer: 4g
C-vitamin: 27mg

Cashewnötter (per 100g)
Kolhydrater: 26g
Fett: 46g
Fibrer: 6g

Mycket intressant faktiskt och enligt O kan 5-6 frukter vara som en måltid. Kan vara bra att veta!

Ett kreativt förslag

Jag tycker personligen att jag är kreativ och älskar att pyssla. Tänkte bjuda er på lite godbitar från mina pysselböcker. Tips till alla er som vill ha något att göra för tid tar det och tålamod får man! :)









Jag tycker det är jätteroligt att ha alla minnen i en bok. Det blir så mycket mer personligt än om det ligger på en datorskärm. Jag har dessutom en med alla Gasinreportage och en med ST-krönikor ska också komma inom snart framtid och tanken var en till hockeybok men vi får se.

Nå, någon som blir sugen på att göra sig en egen bok?


Canon Eos600D



Nya kameran är awesome!


OTH idag eller på lördag?



Ska man se nya One Tree Hill avsnittet idag med fruktallrik eller på lördag när man får ha en mörk choklad till? Nackdelen med att se på lördag är att N är hemma hela dagen. Jag måste vara hemma själv när jag ser OTH så min tänkarhjärna kan skriva en krönika om den vill..


Follow through



God kväll gamla och nya läsare! Riktigt kul att se att så många har hittat hit senaste dagarna, hoppas ni är här för att stanna :)

Precis hemkommen från ett ganska lätt gympass, fjärde passet på fyra dagar. Tredje dagen utan godis och med betydligt mindre kolhydrater än vanligt. I slutet av veckan tänkte jag ge er veckans träning och mat, om det fortsätter så under träningsperioden beror på om ni tycker det är intressant och hur min självdiciplin fortsätter! :)

Som ni ser på bilden är det ett stort fel: en stor och svullen hand. Kanske några som tappar aptiten redan där! Haha. Efter matchen igår ringde N och berättade om en puck på handen, lyckligtvis är ingenting av och jag kan pusta ut igen!
I matväg blev det idag rester och sedan entrecote med sallad och champinjoner. Mycket gott! För att stilla sötsuget har jag börjat med frukttallrik de senaste kvällarna; apelsin, päron, kiwi och passionsfrukt är några frukter som använts flitigt. Apelsinen är nog ändå den viktigaste, syrligt och gott! :)

Tack Tilda för tipset, jag har faktiskt redan sökt! Jättekul att du tänkte på mig! Hoppas allt är bra! KRAM

Imorgon kommer det som sagt ett One Tree Hill och ni är många som undrar hur man kan se det. Det kommer finnas uppe för nedladdning imorgon mer än så vet jag tyvärr inte. Kan tänka mig att svensk premiär är någon vecka efter USA premiären så ni som vill se med svensk text får hålla ut ett tag till! Den som väntar på nåt gott...


En tårdrypande kväll



Efter ett tårdrypande Greys avsnitt tänkte leta mig vidare till något glatt. Istället hamnade jag på Aftonbladet och möttes först av synen om familjen på 2 vuxna och 3 barn som igår omkom, det är så overkligt och så fruktansvärt att man inte ens finner ord. Jag fann också filmerna från Stefan Livs tröjhissning i Kinnarps arena. Förstår ni va tårar som fått rinna idag? Inte bara för mig. Stefan Liv verkar ha varit en riktigt underbar människa och hans fru är otroligt vacker och hade hon vunnit hans hjärta tror jag även att hon hade ett hjärta av guld. Jag tycker så fruktansvärt synd om henne som får se sin mans största dröm gå i uppfyllelse men utan att ha honom vid sin sida. Hennes söner är som kopior av sin far och jag kan inte förstå att man kan vara så stark. Känslan av att förlora den man älskar och sen se honom varje dag i sina barn, det måste vara fruktansvärt smärtsamt även om det är vackert och hjärtligt. Jag fasar för dagen då mina tårar kommer rinna för någon närstående till mig och sänder samtidigt en tanke till min underbara farfar som finns där uppe bland molnen och som förmodligen i detta nu kollar en match där Stefan Liv står i mål.

Skiljs aldrig åt som ovänner har jag fått höra under hela min uppväxt, jag värdesatte aldrig de orden då men de gör jag verkligen nu. Jag har världens finaste människor i mitt liv och jag hoppas ni vet hur mycket ni betyder! Jag önskar att vi kunde bli vampyrer och leva tillsammans för alltid. Livet är dock ingen romantiskt film och istället tycker jag att vi ser till att ta tillvara på de dagar vi har tillsammans <3

Honey 2



Dagens måltider ser ni ovan, sista bilden och måltiden var ren chansning; räkor, champinjoner, paprika, pressad vitlök, 1 fiskbuljong, purjolök, sallad och ett ägg. Det blev bra och väldigt mättande!

Idag har jag kört 20min cykel + 20min mage.
Fikat med C.
Dammsugit och torkat golven i lägenheten.
Packat upp resväskan sen jul.
Pratat med fina människor i telefon.

Nu följer jag hockeyn och ser på Honey 2.

Mycket roligare än så blir inte det här inlägget ;)


Dagens mat



Då var man som sagt igång och jag kan nog erkänna att jag har aldrig känt mig mer taggad än nu. Idag blev det ett stenhårt benpass, 15 minuter crosstrainer och 40 minuters styrketräning ben. Kommer inte kunna gå imon, men till gymmet ska jag i alla fall ta mig då jag inte längre ska ha sällskap hela dagen.

Eftersom att kosten också kommer spela stor roll har jag bestämt mig för att sköta det rejält. Idag blev det gröt med hallon till frukost. Till lunch blev det kyckling, brocolli, lök, purjolök och ägg. Till middag gjorde vi lax, brocolli, någon mer röra, avocado och svarta oliver (hade ingen fetaost hemma och N åt ris till för att få kolhydrater). Dessutom har jag fyllt på fruktskålen - kan vara bra när man får sötsug! Då har jag framförallt passionfrukt och citron som lindrar men också päron, äppel och apelsin.

Tack för era fina kommentarer, det betyder så mycket mer än ni förstår och det vill jag ni ska veta! :)


Träningen är igång!



Tjuvstart är det rätta ordet! Finns två anledningar till det..
1. Jag var så fruktansvärt taggad!
2. På tisdag kommer jag ha besök och därav inte lämna hemmet!


Började idag med tisdagspasset (eftersom vi bara hade en timme på oss och måndagspasset kommer ta längre tid) och tränar man till man blir svimfärdig så måste man ju ha gjort det rätt bra ändå! Jag är då nöjd med starten! När vi kom hem fick N ta förebilder och jag blev faktiskt chockad, nog förstod jag att jag inte skulle vara i mitt livs form efter soffperioden men jag trodde inte de skulle vara så illa! Därför är jag nu extra laddad! NU ÄR TRÄNINGEN IGÅNG!!


Det blir inte alltid som man tänkt sig





Klicka på den lilla bilden ovan för att få upp en större bild och kunna läsa.

Hope you like it!


Nöjda med Canon eos600D?

Har idag köpt en Caonon eos600d.
Är de någon som har en?
Är ni nöjda?
Ska jag behålla den?


Lätt & Gott



Ibland tar latheten vid och dagens lunch byts ut till godis. Det är inte bra.. Därför har jag börjat laga mat som går snabbt och enkelt, när jag ska äta själv. Kan meddela att det är grymt gott och det tar ungefär en kvart att fixa.

Det viktigaste för mig är;
- Bandpasta
- Lite creme freish
- Köttbuljong
- Någon ostskiva


Sen kan man ha lite olika;
- Kantareller
- Bacon, champinjoner, purjolök
- Kyckling, champinjoner och wokmix
- Bacon, vitlök, lök


Eller så steker man till en köttbit och gör sallad till, ett snabbt och nyttigare alternativ.

Den här veckan har det blivit mycket godis (julklappar från söta lillasyster) istället för mat. Imorgon drar mitt 6-veckors schema igång och då ska jag försöka skärpa till mig, äta mat och inte godis så gott det går. För er som också ska följa mitt schema tänkte jag att lite mattips kan vara minst lika viktiga som träningen. Jag ska med andra ord göra så gott jag kan med att dela med mig av måltider, tar gärna emot tips från er också! Så tveka inte med att dela med er av något smaskigt och kanske även nyttigt!


Jag saknar dig



Då vi inte var hemma förrän halv tre inatt och jag hade något glas vin för mycket i mig så har det med all rätt blivit en mysmorgon. Syster såg igår filmen "Jag saknar dig" och då den är inspelad i Piteå så bestämde jag att även vi skulle se den. Inte för att man kände igen sig så mycket, N kände igen sin gamla skola, alltid nåt ju. Sorglig och lite knasig film skulle jag vilja säga.

Nu ser vi skidor och jag tror att en p-nap kan bli aktuell när åkarna har gått i mål.
Ikväll blir det Biteline med V, E, T, O å N. Vi ska se Timråmatchen och äta god mat, kommer bli grymt bra! :)

På måndag drar träningen igång, då kör vi tjejer! Är riktigt taggad - känns bättre när vi är fler, det gör då mig peppad!


SovLisa



Helt slut tjej!
Lade mig efter matchen!
N åkte på värmning, jag sov.
N kom hem, jag sov.
N lade sig för en p-nap, jag sov.
N gick upp för att åka till match 13.30, jag gick upp.

Snacka sjusovare, ett problem jag inte har är att sova.
Kan sova hela tiden, inga problem :)

Sitter framför ett Greys,
älskar myskänslan!
Ska  göra smörpopcorn till frukost!
Träningslivet drar inte igång förrän måndag (eller hur TJ!?) så ni har fortfarande chansen att hänga på!
Tack till Louise som skickade värsta gulliga smset imorse,
vilken vän! Miss u!


Nya traditionen

En av de mysigaste traditionerna jag har på mina hemresor till Ljungby är när jag får träffa salladsbuffén! ;) Här är några bilder fina Louise tog senast! <3


Louise & Jag


Lisa & Rebecka

Underbara tjejer! Saknar er i massor!


Hockeynatt


I Smålänningen i onsdags kunde man läsa detta, självklart är Albin Bengtsson min söta lilla (låååånga) lillebror! På tal om hockey alltså! Nu ska man alltså börja vara stolt över två duktiga hockeykillar!

Sitter ensam i soffan och har bytt Greys mot JVM. Jag tycker det är så mysigt att vara vaken mitt i natten, visserligen är det mysigare om jag hade haft N bredvid eller varför inte pappa eller någon annan familjemedlem? Inte Abbe dock, han är en riktig sjusovare han. :) Det funkar att sitta själv också, har dock tröttnat på choklad och kan inte bestämma mig om jag ska äta popcorn eller inte, känns taskigt och sätta igång mikron, man ska ju inte väcka den björn som sover.. Sträckte precis till nacken, brände till nåt så in i vassen och jag trodde jag skulle bli förlamad föralltid eller åtminstone vakna med nackspärr imon (hade inte tackat nej till att N skulle behöva pyssla om mig!) men det har börjat ge med sig nu. På gott och på ont.

Just det, det är mitt i natten och jag samt många andra i Sverige sitter uppe för att följa finalen i JVM. Det roliga är att jag kommer inte ihåg en sekvens av första perioden. Förlåt men jag tycker inte det är intressant, kanske för att jag är för okunnig eller för att inte N är på planen? Har fått svar på min fundering om ett hockeyintresse här väckts inom mig, svaret är njae - inte riktigt än. Det kommer kanske. Tycker det är bra av mig att se matchen iaf, kanske är jag mer inne i matchen i slutet, när det blir lite spännande.

Har en idé.. Vad sägs om att korta ner pauserna till 5 minuter (hockeyspelare vill istället ha längre paus..) så man kan komma i säng? :) Och precis när jag skrev det började andra perioden, har någon kortat ner pauserna? Det kan inte ha gått 18 minuter sen första slutade? Hmpf..

Onödigt nattinlägg när jag egentligen inte har något vettigt att komma med.

Heja Sverige avslutar jag så grannt med!

Vill bara tillägga att det är GALET SPÄNNANDE nu i tredje!!!


One Tree Hill, säsong 9



Som jag har väntat och längtat - One Tree Hill säsong 9.
Den 11 januari har serien premiär i USA så den 12e sitter jag bänkad framför första avsnittet.
Nedräkningen har börjat!
Hej favorittvserie now and forever,
sad story att det är sista säsongen dock!


Dags att ta tag i att


När man var lite mer vältränad...

De senaste två somrarna har jag varit fit for fight när det valkas bikinitider men den här sommaren verkar det inte bli så.. En höst och vinter som "hemmafru" har inte varit skonsam för mig. Jag har tränat ca. 2ggr i veckan men det är ju inte något som syns då man ätit flera lass med glass, godis och läsk.. Nu får det räcka! Soffan gör en inte het så därför ska jag nu ta tag i min träning!

Är precis hemkommen från gymmet och har precis påbörjat ett litet träningschema. Det känns som att det kommer vara lättare att åka till gymmet när jag vet vad jag ska göra och då kommer jag inte skjuta på det på samma sätt. Är det någon mer som känner att det har låst sig så skickar jag gärna samma schema till er så kan vi köra ihop, fast på olika ställen i Sverige! Jag är ju inget proffs på det här så jag har inga övningar utan bara vad som ska tränas - är ni sugna kan ni skriva er mejladress och annars får ni lycka till med er träning ändå! :)

Sommar 2012, jag ska försöka hinna bli fit än en gång.. ;)


Man vill ha sin bit av kakan - och man vill äta den med






Krönikan som fanns i Smålänningen den 21/12 2011.
Krönikan till Sundsvalls Tidningen skulle dessutom vara på söndag, något jag helt hade missat och därför har jag spenderat morgonen med att skriva ihop en krönika. Fick först lite panik men sen insåg jag bara att YES, jag måste sätta mig och skriva, dagen kunde ju inte börjat bättre! :)

Precis när jag var klar och mamma godkänt den fick jag sms av Veronica! Så nu blir det en sväng till Birsta och senare under dagen säger N att vi ska p-nappa (grannen började hamra 7 imorse) och även ta en tur till gymmet. Får nog lov att erkänna att detta är en mycket bra dag!


Hur skaffar man sig ett jobb utan att ha kontakter?



När jag var hemma kändes allt så enkelt igen, jag kände att allt var möjligt igen, framförallt att få ett jobb. Varför skulle jag inte lyckas, jag är grym på att jobba, jag gör alltid mitt bästa och vem vill inte ha någon som verkligen gör det man ska?

Nu är jag tillbaka och plötsligt känns det precis som innan jag åkte, jag är rädd för att misslyckas.

Ni är ganska många läsare nu och jag är säker på att det finns de som har tips på hur man får ett jobb. Det är faktiskt dags att ni delar med er av era erfarenheter nu..
1. Hur ska man kontakta företagen (jag är inte bra på att gå in och direkt tala gott om mig själv..)?
2. Hur söker man jobb man inte har erfarenhet av men vill prova på?
3. Övriga tips mottages mer än gärna!!


Last Christmas

 


Då var julen över för den här gången!
Min man kan det där med julklappar alltså!
God Natt önskar jag och min nya catwoman, undra om jag kan skrämma N när han vaknar inatt?


Billionaire

Julklappar 2011



I år har jag nog varit riktigt snäll för som alla nära och kära har skämt bort mig! Först blev det minijul i Lomma, julafton i Älmhult, julafton hos pappa, jul (utspritt på 3 dagar) i Långnäs och ikväll blir det jul här hemma. Jag är verkligen supernöjd med varenda klapp jag har fått! Mjukisdressen från Carina&Brage kommer nog bli "årets mest använda plagg", presentkorten från pappa och mormor&morfar kommer ge mig en superkick till träning, mjölkskummaren från mamma kommer göra mig till kaffenörd istället för godisgris. Det är ju som ni förstår bara en liten del av allt fint jag har fått och jag vill verkligen skicka en stor KRAM till er alla! Jag är så nöjd och glad för allt fint jag har fått!
TACK för alla julklappar & för en fantastisk jul!


Happy New Year

Nyår i Sjulnäs



Nyår 2011 blev succé. Dagen började med att Niklas kom hem, jag fick första pussen på 12 dagar och 3 år tillsammans var ett faktum. Vi började sen med lite vin och spelet Ryktet Går med familjen i Långnäs, kan vara världens roligaste spel! Klockan 15 skulle vi vara på plats och klockan 14.25 började jag fixa mig! Ren panik utbröt och när jag lämnade huset visste jag då inte ens hur jag såg ut med tanke på speeden. Laila och Jimmy var värdparet och på plats fanns många trevliga grabbar (och jag å Laila då). Förrätt, huvudrätt och efterrätt bjöds det på samtidigt som drickan rann ner. Nöjda och belåtna gav vi oss på drickaspel, senare kom det fler människor, det shottades för fullt och vid tolvslaget var vi ute för att se fyrverkerier, ge nyårspuss och vara goa å gla'a! Tack alla inblandade för ett grymt nyår! Awesome! <3


When you got a good thing

Piteå






Efter en underbar vistelse i Ljungby flög jag vidare till Piteå. Niklas hade matcher och var i Sundsvall och jag fick istället massa kvalitetstid med resten av familjen Enberg. Promenader, mysiga stunder hos N's mormor och morfar, filmer, god mat, fika, roliga spel och på nyårsafton började dagen med en puss från min fina pojkvän som jag varit ifrån 12 dagar. Nyårsafton kunde med andra ord inte fått en bättre start. 3 år tillsammans. I Långnäs fick jag dessutom turen att umgås med alla djur; 3 hundar och 2 katter. Love it! Att jag har världens bästa extrafamilj blir bara mer och mer säkert för varje dag och det gör mig så glad. Långnäs är mitt smultronställe, än en gång - fantastiska dagar med underbara människor. <3


Tiden går fort när man har roligt

Ljungby
 





Dagarna hemma i lilla staden med stort L gick så sanslöst snabbt, 10 dagar kändes som en evighet men tiden går fort när man har roligt. Jag fick träffa många av mina fantastiska vänner, sitta och prata i timmar och bara njuta av det bästa sällskapet. Jag fick spendera massor av tid med familjen, en underbar trip till Lomma, se på lillebrors hockey, mycket kvalitetstid hos mormor&morfar, umgås med pappa, umgås med mamma, ha mysiga uppesittarkvällar med lillasyster, träffa massa släktingar på juldagen, festa, ta långpromenad och så mycket mer. Tack alla älskade vänner och familj för helt fantastiska dagar! Ni är världsbäst! <3


We made it through storms, made it through rain



Som rubriken lyder så har det varit mycket snöstorm och regn sista tiden, framförallt snöstorm under Piteå-Sundsvall bilfärden igår/inatt.

Det har varit riktigt dåligt med uppdatering sista veckorna men jag har helt enkelt prioriterat familj och vänner. Ni kommer istället få ta del av allt som hänt under en kommande blogginlägg.

Idag har det blivitt att packa upp saker, fylla på kylskåpet, besöka gymmet, laga mat och ikväll ska N och jag fira jul. Vi har ju varit ifrån varandra och bestämde därför att vi skulle byta julklappar när vi var hemma igen. Vi kommer skippa julmaten och istället blir det morotssoppa. Vi ska dessutom se klart julkalendern, tror vi har fyra avsnitt kvar! Får med andra ord blir julkänsla dagen ut, God Jul! ;)



Håll ut,
rejäl uppdatering är påväg!


RSS 2.0