Gina Tricot & Scorett



Byxorna kommer från Gina Tricot och kostar bara 199:-. Dessutom finns dem i massor av olika färger! :) Skorna jag hade på mig på den bilden du kommenterade på är från Scorett, det är iof skorna jag har på mig här och mina nya höstskor också! :) Tack Anna för hjälpen med, verkar som att det funkade för nu ligger det inga korkade kommentarer när jag loggar in! Skönt!

Här på bilden ser ni mig mitt ute i Birsta City, nedanför finns allt från mitt gym till alla 90 butiker i gallerian och alla affärer utanför. Längtar tills jag får visa er allt! Men då måste ni först ta er 80 mil upp! :)
Fler som börjat följa Robinson? Idag kan man verkligen kalla innehållet för nakenchock! Haha!
& jag bara tål inte den äckliga klagotjejen, Sanna tror jag hon hette. Och hennes hemska skånekompis. UT MED DEM!


Matbilder


På bild ser ni en supernyttig smoothie. De innehåller 1,5 banan, 1 kiwi, en apelsin, 1 fryst påse med mango mm, lite mjölk.
Gott & nyttigt!


En dag blev det bandpasta och kantarellgegga den innehåller ryggbiff, kantareller, creme freish med smak av kantareller och cognac samt kantarellfondú (tack sis för tipset!)


En dag gjorde vi kycklingsallad, här ser ni salladen. Till blev det alltså kyckling, ost, oliver och avokado. Nyttig måltid och vill du ha den lite mäktigare så funkar det bra med pasta till.


Igår lagade jag tacopaj! Bättre bild än såhär har jag tyvärr inte på den, haha. Den innehåller deg (mjöl, magarin och vatten), köttfärs och en gegga med creme freish, majonäs, tomater, jalapeno och ost. Sen lade jag dessutom ett lager ost på för att det är så gott! :)

Vill ni ha mer exakta recept får ni säga till!


Lokaltidningen Ljungby



HÄR kan ni komma till Lokaltidningens (Ljungby) Röda Tråden med Danfilip Lundberg! Läs de vettja! :) Som ni ser över bilden så har han valt att skicka frågan vidare till mig, spännande....


När kommer nackenchocken?

Vill börja med att säga tusen tack för alla fina ord både här och på facebook.
Ni är så bra!
Tack för ert stöd :)

Idag har jag varit inne i Sundsvall och fikat på ett underbart café vid namn Barista med Sara och Myra! Dagen kunde verkligen inte börjat bättre :) Jättemysigt!
Sen åkte jag hem, vi åkte och handlade och medan Niklas knäckte rygg så lagade jag mat; tacopaj blev det idag! Jag hann dessutom tappa ett ägg på mattan så med andra ord har jag hunnit tvätta, diska i massor och dammsuga och snabbstäda!
Vid åtta började Robinson (tyvärr ingen nakenchock idag heller!) och under tiden det höll på kom Magnus över med fika! Medan grabbarna har sett någon gammal movie har jag nu satt in massa foton i fotoalbum! :)

Imorgon blir det gym och städdag för på torsdag kommer svärföräldrarna! Ska också baka pizzasnurrorna du tipsade om, Anneli! Blir jättespännande :) Ska dessutom göra cupcakes också! Blir så mysigt med Enbergbesök! :) Hockey blir det också gott om i helgen, 3 matcher på 3 dagar!


Coolaste killen!


Jag är tydligen en skitdålig människa

johanna om Älskade gympass:
Du hackar rätt mycket på folk eller på folk du valt ut. hur vet du hur jag har det? hur vet du hur mitt liv ser ut? fotografera du då om du är så duktig jag kan då inte se det i dina bilder iallafall :)
jag är väldigt nöjd med mitt liv men i din blogg ser det inte ut som att du är det.
och 0m det var mig du menade i ditt blogg inlägg så tycker jag du ska sluta ljuga o lägga till massa saker för det var inte så jag kommenterade, jag skrev endast att vi har 5 cafeer då blev du skitsur. lägg ner din blogg och ditt skrivande med krönikor för det är skitkasst ingen som vill läsa sån skit.
o innan du skriver så lär dig formulera och stava.
och det är väl dina såkallade vänner som du snackar skit till om mig såklart dom tycker samma som dig annars blir du ju sur. Jag klagar inte utan jag säger exakt vad jag tycker men du är en sådan typisk person som vill hålla sig i bakgrunden o snacka skit bakom andras ryggar. inte konstigt att du ha så få vänner lilla du. skaffa dig ett jobb o ett liv för fan!
IP: 79.138.154.107


Hur i helvete orkar man bete sig på detta vis?
Jag har tydligen inga vänner och ingen vill läsa min krönikor för jag är kass på att skriva?
Känns sådär kul att logga in och läsa dessa kommentarer.

(Vet att jag bara borde ignorera för uppmärksamhet är vad taskigt folk vill ha men jag vill bara få bort människan!)
Kan man blocka någons ip adress på blogg.se?

Älskade gympass



Hej alla fina!

Imorse gjorde jag något jag inte gjort på väldigt länge! Jag körde ett gympass! Svetten bara rann och det krampade i varenda muskel, musiken var på högsta volym och jag bara njöt! Bättre början på dagen får man ju leta efter!! :)

Efter en runda på IKEA och en på Maxi åkte jag hem och lagade mat - ni ska få se bild senare :) Efter en dusch landade jag i soffan framför mina två sista avsnitt av Pretty Little Liars! Härnäst får det bli att se om One Tree Hill!

Ikväll blir det kycklingsallad och sen ska jag beställa lite mer foton till mina fotoväggar! Mer får ni se när jag fixat till de!

Hoppas allt är bra med er!
Längtar efter er!


Vissa bara älskar att klaga

Fikasugen! om 1 av 4:
Roddys, Storgatans café och Vildrosen som dock bara är öppet fyra förmiddagar i veckan, då jag tyvärr alltid jobba, några mer café känner inte jag till trots att jag bott många år i stan.....

Tack för stödet Fikasugen! :) Det var exakt dessa café jag menade i krönikan. Visst att Roddys2 finns men jag anser inte det vara ett mysigt café som man går till för att ha kvalitetstid så det räknas ej, likaså finns det väl något i huset jämte gästivaregården? Men som jag fattat är det bara öppet på sommaren så jag hade väl på min höjd kunnat sträcka mig till 3,5 café men det skulle ju bara se dumt ut!
  Hoppas du får en trevlig dag, du gjorde då min ännu bättre!:)


Kan säga att den här kommentaren gjorde mig väldigt glad, tänk va så "lite" kan göra så mycket! Anledningen att denna finns är för att en annan person älskar att hitta fel. Är det inte vägarna som är förjävligt gjorda så är det någon som har skrivit "fel" (beror ju helt på vad man har för värderingar) och då bara måste man ju skriva ut det.
  Jag flyttade från Ljungby pga idioter. Där fanns så många underbara människor som har en stor plats i mitt hjärta men det onda gör alltid allt för att förstöra det goda. Jag älskar att vara i Sundsvall och egentligen borde jag kanske tacka (självklart kommer jag aldrig göra det!) alla idioter som fick mig att prova på något nytt. Det är tack vare er jag känner mig starkare än någonsin. Men det räcker nu, jag är 80mil bort, hitta någon annan att klaga på eller sluta klaga helt enkelt. Jag kan ta kritik men att alltid kommentera pettitesser va e de för roligt i de? Hitta en annan blogg att läsa om jag nu har så fel i det jag säger. Jag orkar inte fler människor som kallar en för elaka ord, som sätter en kniv i ryggen eller klagar på allt. 
  I'm done with idiots. Jag hoppas ert liv blir ett rent helvete, och jag står för det.

Red trousers

Ända sedan Britney Spears musikvideo Oops I dit it again har jag velat ha något illrött, tajt och snyggt! Nu tror jag att jag funnit vad jag sökt, haha! Rött är det iaf, tajt är det definitivt! Efter nån månads hårdträning på gymmet lär de ju sitta assnyggt! Eller?




Ja, jag sträcker på mig för att magen ska se smalare ut än vad den är! Vill inte visa er allt som hamnat på magen under onyttigheternas dagar, ska ta tag i magen redan imorgon!



Nå vad tycker ni om byxorna?


1 av 4



Igår kunde man läsa den här krönikan i Sundsvallstidningen. Det var här jag behövde hjälp med bild, blev lite stressigt. Här kommer krönikan;

Ingenting är omöjligt

 

I den lilla trångsynta staden som jag har bott i under 20 år av mitt liv finns bara ett trafiklyse, två uteställen, tre caféer och 11 pizzerior. Alla vet allt om alla och aldrig kan du slippa undan ditt förflutna. Fördomarna är många och har du på dig kläder som sticker ut så talas de bakom ryggen på dig i år framöver. Spelar du fotboll, innebandy eller hockey så är du högt rankad, vill du få hög status utan att vara idrottsintresserad så måste du vara supersnygg och social.

 

Visst låter det som att man skulle kunna bygga upp en hel dramaserie baserad på den här staden? Det har sin charm att bo i en stad där skitsnack är prio ett men det går inte en dag utan att man längtar därifrån. Personligen har jag länge drömt om att flytta till en stad där jag inte känner någon, att kunna gå och handla utan att behöva hälsa på varenda människa jag möter, att kunna lära känna folk utan att de ska döma mig för det som tidigare hänt i mitt liv och att kunna sitta ensam hemma en hel kväll utan att någon kallar mig för tråkig.

  För snart två månader sedan flyttade jag 80 mil från en liten stad i Småland för att bosätta mig i vackra Sundsvall. Mina förväntningar var skyhöga och rädsla höll sig undan på grund av all spänning jag kände inombords. På ett vis känns det som att det är nu mitt liv börjar, det är nu jag väljer vem jag vill vara.

 

Under tiden som Sundsvallsbo har jag träffat mycket trevligt folk, jag har bara haft en dag med hemlängtan och letar för fullt efter ett jobb. Ni som alltid har bott i Sundsvall förstår nog inte riktigt vilken otrolig stad det är, eller så förstår ni det och därför bor ni fortfarande kvar här. För någon vecka sen kollade jag Drakkampen och hade dessutom turen att ha en vän som berättade hur allt gick till. Så himla kul! Vilken briljant idé att sporteliten ska tävla mot varandra, vilken underhållning och glädje överallt.

  Trots att jag älskar denna norrländska stad så är det faktiskt svårt att vara ny i en storstad. Jag har den enorma turen att få vänner genom min pojkvän som är idrottsman vilket är guld värt när dagarna annars hade blivit betydligt mer ensamma. Att få jobb utan kontakter är dock inget enkelt uppdrag. Jag har alltid haft lätt för att få jobb och aldrig sett det som ett problem men jag tror att jag har stött på ett litet hinder i form av ensam i ny stad. Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid så jag tror däremot inte att jag behöver oroa mig.

 

Jag tror Sundsvall kommer att bjuda mig på många äventyr, det som för er är ganska vardagligt är för mig nytt och häftigt. Som jag tidigare nämnde, Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid, så vill jag se på mitt nya liv. Jag hoppas att min tid i Sundsvall kommer att förgyllas med minnen som sport, härliga människor och mycket, mycket mer.

 

 

 

Lisa Bengtsson

[email protected]

 


Blixtar & Dunder

I fredags satt jag, Niklas och hans lagkompis Thörn och drack lite öl/vin och spelade The Mexican. Somnade sen på 2sekunder! Lördagsmorgonen började med en febrig Niklas med väldans ont i halsen. Eftersom vi därför inte kunde åka på trav fick jag köra bort de andra som skulle dit, jag hittade dessutom hem på första försöket! Handlade ett par ggr då minnet var lite väl kass och på kvällen beställde vi hem pizza och sen såg vi allt från Poseidon till Segemyhr!

Lite efter midnatt drog ett jäkla oväder in här och självklart ställde jag mig på balkongen för att försöka få en bild på blixtrandet. Och på en av 20 bilder så syns faktiskt blixten, se själva!


Såhär ser de flesta bilderna ut..


& här lyckades jag fånga blixten! Coolt om ni frågar mig! Va tycker ni?
(Bilden är min och får inte användas av någon som inte frågar, bara för att vara införstådda i de.)


Fortsättning följer...


Mina nya, älskade höstskor!

Som ni vet så bad jag om hjälp för att välja bild, anledningen lovade jag ge er om ni hjälpte mig. Tyvärr hann jag skicka in bild 1 innan jag hade märkt all hjälp MEN nu har det dykt upp en ny grej så er hjälp var inte förgäves! Bilden kommer synas i Ljungby framöver, antingen i färg eller svartvit. Var, när, hur? Det kan jag inte berätta, men att jag kommer synas på fyra olika ställen närmsta månaden kan jag i alla fall avslöja.

to be continued...


Even angels fall



Finns inte ord för hur mycket jag älskar One Tree Hill. Skulle nästan vilja erkänna att det går före mina nya, underbara höstskor och då är de högt rankat vill jag lova! Insåg precis hur mycket jag saknar min älskade serie. Hösten får nog gå till att se om alla avsnitt ännu en gång, man kan inte tröttna på OTH.

Någon som vet när säsong 9 drar igång? Hörde att Nathan kanske också försvinner, tur att jag är nöjd sålänge Brooke är kvar även om det är konstigt när 3 av 5 huvudroller överger serien. Ohhh vill se alla avsnitt nu!


I knew I was in trouble from the moment I met you, boy



Eftersom ni var så söta och hjälpte mig så ska jag bjuda er på en låt som jag gillar i massor, dock verkar jag ofta va ensam om min musiksmak. Haha, hoppas nån av er gillar den iaf :)

Jag trodde inte att jag skulle få sån superhjälp av er så ledsamt nog måste jag meddela att jag redan hade skickat iväg bild 1 innan kommentarerna rasade in.. Den kändes mest porträttlik när jag googlade! Men tusen tack för hjälpen, bra att veta att ni hjälper mig när det krisar! :)


Hjälp med val av foto

Det här är VIKTIGT!
Ni MÅSTE kommentera vilket foto ni föredrar, inte snyggaste nu utan mest profesionella eller mest likt ett poträttfoto.

1.


2.


3.


NI MÅSTE HJÄLPA MIG OCH NI MÅSTE GÖRA DET NU!

Anledningen? Det får ni bara veta om ni hjälper mig..


Första träningsvinsten



www.st.nu kan man se det här! Mycket trevligt tycker jag! :) Själv hade jag personlig uppdaterare under hela matchen, en fin dam vid namn Ida såklart (inte Enis som jag lurade i pappa) !!

Ska gratta Niklas pappa och hade jag haft blomkål hade jag provat det men jag får inhandla de! :)

Typiskt att Photoshop vägrar fungera, jag som ville pyssla med Csillas blogg. Någon som vet ett liknande program? Så man kan klippa å klistra i datorn?

Lina, ni borde se alla säsongerna! Helt oslagbara! Goooo Svensson å avslöja inget om filmen! :P

Nu är vi ett lyckligt par vill jag lova



Som ni kanske har märkt så har Niklas och jag blivit slaviska fans till SvenssonSvensson. Vi kollar varje dag!! Flera avsnitt! Det finns 4 säsonger och vi avverkade dem ganska så fort.. Ledsamt när man gav sig in på sista avsnittet. För att inte bli alltför ledsna startade vi därför om igen, haha! Vi loves Svensson!

När jag var inne på google för att ta reda på vad som hände med Max så fann jag en galet oväntad nyhet! En långfilm med familjen Svensson var på gång!! Hur oväntat var inte de då!? Kan säga att den dagen (det var typ 3 veckor sedan iof) var en bra dag för familjen Bengberg (som var lättare att skriva än båda våra namn, lovar att det blir Enberg, förlåt familjen, den dagen vi gifter oss) ! Så den 14 oktober har denna film biopremiär och vi kommer definitivt befinna oss i en biosal då! Bättre för tidig present kan man ju inte få!! :D

PS. Är sugen på nåt.. Har provat glass, salta kex med brieost, choklad, pasta med carbonara, chips men inget passar mitt begär. Vad ska jag då testa?
//Matgalen gottegris


Måndag

Sista dagen hemma, sad but true. Natten till måndagen fick jag för mig att städa tvättstugan, något som inte var gjort senaste fem åren (gissar jag på?) så det blev en sisådär 4 timmars sömn innan min hektiska måndag drog igång. Började med att köra pappa till nåt bilställe och väl hemma tog vi en kaffe/chailatte och satt och pratade tills han skulle till jobbet. Då satte jag ist igång med att göra muffins, 28st blev det. Promenad med Becca blev det därefter och sen handlade jag, gjorde 17 matlådor till pappa innan jag mötte upp Louise för en mysig fika på Roddys. Lunch med mamma på Surio Thai blev det sen innan vi åkte hem och fikade med Maja och Albin. Pappa kom hem och jag lagade god mat till oss innan jag åkte till Csilla för att få fina naglar! Kvällen gick till att umgås de sista med familjen innan mamma körde mig till Alvesta tidigt dagen därpå.

TACK ALLA SOM GJORDE MIN HEMRESA UNDERBAR! <3


Tvättstugan blev så fin! :)


Några av muffinsen, senare på dagen fick dem dessutom glasyr på sig! :)


Mellan PW och fika hann jag göra 17 matlådor till Pappa! :)


Fikade med Mamma, Maja och Albin :)


Lagade mat till familjen minus mamma!


Fick supersnygga naglar hos underbara Csilla (vill ni också ha? Säg till så ska ni få mer info!)


Myste in i det sista <3

TACK ALLA SOM GJORDE MIN HEMRESA UNDERBAR! <3


Söndag

Vaknade ute på landet och det vankades loppis på gården, fick med mig 2 stora ljuslyktor (?), ett linne, en supergammal kamera och 2 dvd filmer för 100:- ! Vi tog även idag en svamptur och fann ännu mer guld! En fika med Becca på MAX hann jag också innan jag, mamma och Maja hade myskväll med pasta och kantarellsås, godis, chips och filmen Going the distance. Mysigt! :)









Saknar er redan mina godingar i Skåne <3


Lördag

Vaknade lycklig då jag visste att Ted, Hanna och Milo var hemma! Vi åkte till stan och åt lunch, Milo fick åka karuseller, åkte till Birgitta på landet där det bjöds på p-nap och våfflor innan vi begav oss ut på 2 timmars svamppromenad. På kvällen åt vi tacos och hade de mysigt! <3


Kul med karuseller! :)


Flyga!


Myspys!


Birgitta fixade våfflor medan vi sov, så gott!


Kantareller <3


Fina storasyster var nöjd med promenader och svamplycka! :)


Ted ville också hitta kantareller och Milo var nöjd med upptäcksfärden! :)


Milo fick en puss av moster i skogen!


Samtidigt hade min älskling kul på festligheter med Petter i storstaden! :)


Fredag

Fredag innebar lunch med Pillan, finbesök från Lomma, fest hos Ceder och utgång! Det regnade HELA dagen förutom under halvtimmen karnevalen pågick. Helt sjukt va de regnade, snacka om partysabbare! :P


Fixa till sig lite snabbt!


Snygging på besök i Ljungby!


Aji gillade denna outfit! Haha!


Maja va full, rosa å gick återigen i karnevalståget! :)


Likaså Erica fast hon var mer blååå!


Fick se en liten skymt av dansande Ewe me! :)


Aj, Anna å Tilda va också hos Ceder!


Ceder och syster Carro tog sig en sväng om innan vi gick ner på stan och åt pommes!


Hemma efter en lång promenad hem blev ja hungrig igen å gjorde pasta å ägg! :)


Torsdag

Åkte även idag till mormor och morfar men nu var det jag som skulle laga mat! De blev mycket nöjda och mormor och jag tog en sen en trip på stan där födelsedagspresent och skor till mig inhandlades. Efter en mysig dag åkte jag hem för att ha myskväll med Ewe. Vi hyrde världens sämsta film, never let me go, se den inte!


Bjöd på pasta pesto med kyckling och mozarella. Oväntat nog gillade de det!:)


Fick fina skor av mormor! <3


Mysdag!


& myskväll!


Onsdag

På onsdagen beslutade jag mig för att åka till Älmhult och hälsa på mormor och morfar i deras nya hem. Efter 45år bor de nu i en marklägenhet och jag har inte varit där tidigare. Mormors fantastiska mat var också efterlängtad! Efter att jag träffade mina älskade morföräldrar åkte jag hem och gick på modevisning med Aji sen hängde Linnell på för att se film och Maja somnade! :) Köpte dessutom världens finaste skor denna kväll! Men dem får ni se vid ett senare tillfälle!!


<3


Bästa maten!!


En Lisa!


Tycker modevisningen är rätt trist och man får mest ont i fötterna av att stå men Pillan och dansgänget gjorde de värt de! :D


Sen är de ju inte varje dag ett halv hockeylag visar upp sig i kalsonger och skjorta så man får ju passa på! Haha!


Tisdag

Tror att tisdagen är den dag jag berättat om lite innan. Den började med att jag, lillasyster och Linnell åkte runt i bilen och lyssnade på gamla godingar som favvon "det här är X22 jag söker efter dig, jag anropar försvunnen astronaut, hallå, hallååå!" tillslut hamnade vi på MAX och för er som inte vet det kan jag meddela att jag HATAR MAX. Har ätit där 3ggr i mitt liv, en gång fick jag RÅ hamburgare, en gång beställde jag cheeseburgare och fick en halvt rå hamburgare med bara ketchup och sista gången fick jag pommes utan salt å dem stoppade inte med salt. Jubelidioter och jag har sagt att jag aldrig skulle sätta min fot på ett MAX igen. Bröt dock detta då vi gick in och köpte oss en varsin Lyxshake. Den var helt OK men inget jag skulle döda för! Efter det bar det av på Ajis afro. Slutkörda blev vi och kul hade vi! Vi begav oss till Becca där vi gjorde oss iordning och korkade upp, vitt vin och salta kex med brieost. Till midnatt någongång satt vi och pratade om allt och hade sådär mysigt som bara vi gatubarn kan ha <3 Lisa och jag började sen traska hemåt och hamnade minst sagt på en oväntad efterfest. Kul hade vi och bowling på wii spelade vi, självklart vann jag över de andra tre deltagarna! ;)


Åkte med lillasyster för första gången!!


Gick oväntat nog in på MAX!


Åt lunch nere på Ljungbydagarna och hade bröderna Rongerdal vid bordet jämte!


LOVE!


Kex, ost och vin blev det efter afron. Ca. 04.30 kom vi hem efter en grym tisdagskväll! :)


Måndag

I Måndags lämnade jag Sundsvall kring sex på morgonen, målet var som bekant Ljungby. SJ som alltid har svårt att hålla tiden lyckades lämna av mig 50 minuter för sent vilket vill säga efter en då 9-9,5 timme lång tågresa. Jag hann bland annat äta toast på donken, dricka min favorit frappe på Espresso House, titta på folket som stressar i Stockholm, prata i över en timme med en tysk som pluggade i London, prata i 3-4 timmar med min pensionär till granne i tåget. Snacka om att jag var trött när jag kom hem! Somnade ganska direkt på soffan innan det bar av på Albins hockeyträning och sen donken för att hälsa på Maja. Somnade ganska så gott i systers säng sen och vaknade lagom till att hon kom hem och gjorde mig sällskap, då pratade vi oss till sömns istället. Mysigt att vara hemma!


Min favoritfrappe!


Abbe tränar!


Micke och Pappa arbetar, duktiga grabbar!

 
Sen åkte jag, Aji, pappa och Albin till donken för kvällsmat och hälsa på lillasyster!


Tillbaka i Sundsvall





Jag kan ha världens sötaste pojkvän! Efter 9 timmars tågåkande kom han och hämtade mig på stationen och när jag kom hem och öppnade skafferiet möttes jag av tre chokladkakor, en hjärtformad potatis och en lapp där det stod "Välkommen hem". Cute! Sen fick jag ta en p-nap medans Niklas lagade mat och sen blev det SvenssonSvensson. Mysigt att vara tillbaka hos min fina!

Eftersom att det har varit fullt upp varje sekund så har jag inte hunnit uppdatera något men idag ska ni få uppdatering om hela veckan eftersom att Niklas ändå är på träningsmatch i Almtuna. Inte mig emot dock med tanke på att ensamtid är inget jag haft gott om senaste veckan, ska ta mig ett härligt bad, äta glass och se massa filmer och serier.

FULLT UPP

Ber om ursäkt för dålig uppdatering!! Har än sålänge hunnit:
- Vin och ostkväll med Lisa & Becka
- Efterfest till 04.30
- Umgås med pappa och abbe
- Ha mys med lillasyster
- Modevisning med Aji
- Köpa nya favoritskor!!! (och idag ett par skor till!)
- Myskväll med Linnell å Maja
- Äta lunch och ha mys hos mormor och morfar
- Laga mat och ha mys hos mormor och morfar
- Krama alla älskade vänner och familjemedlemmar
- Ätit lyxshake på donken
- Tränat afro

Och mer kommer:
- Träffa syster och Milo och Ted
- Fest med grabbarna hos Ceder
- Inflyttningsfest hos Becca / fest me pillan

å massa mer!

Nu ska jag å Ewe ha myskväll!

Home sweet home



Home sweet home!

Känns amazing att vara hemma! Efter 9 timmars resa blev det en snapp p-nap innan det bar av på lillebrors hockeyträning, därför efter åkte jag, pappa, albin och Aji till donken för att äta å hälsa på lillasyster!! Somnade gott i systers säng sen och vaknade lagom till att hon kom hem å kröp ner! Haha:)

Idag har vi varit nere på stan och ätit, tjejerna på bilden dvs. jag, linnell å maja är det som har varit superteamet idag! Hämtat körkort, fixat dricka, druckit banana split på MAX (jag som HATAR max, har sagt att jag aldrig skulle sätta min fot där igen....)!
Nu väntar träning, Ajis afropass är det vi ska gå på! Så kul! Älskar Ajis afro! Trots att jag inte kan dansa! Haha! Efter det blir det kex, ost å vin med Becka å Linnell (kanske pajen å lillsis me)

Skulle vilja sammanfatta att vara hemma med ett ord;

LOVE<3

Ps. Jag saknar dock min underbara pojkvän och min nya fina stad och lägenhet.

Snart kommer jag

Packar!! Mår dessutom illa som ett as, kanske för att det är blåhimmel och svinvarmt, sitta i en gammal sleten volvo i ett par timmar och stressa å handla hit å dit va kanske inte så smart....! Haha. Men nu ska jag fortsätta fixa med allt inför resan, lämna sundsvall vid 06 imorgon och 8 timmar senare är jag i Alvesta! :) Så snart ses vi kära vänner! Hör av er när ni har tid att umgås!! Vill hinna träffa er i massor innan jag ska tillbaka!! Hoppas att någon har plats för mig på party till helgen också? Har ju inga planer alls!!

Ses snart :D

Först blir de pasta pesto med kyckling och mozarella och en riktigt myskväll med älsklingen! <3

Live från balkongen i Sundsvall





Här sitter vi, fortfarande i mjukiskläderna vi tog på imorse! Men istället för after eight har vi nu gått över till öl, vin och cider! Nu ska vi dessutom skratta till roliga klipp! Finns de nå som får en å skratta mer? Älskar den här känslan! Lycklig i massor och njuter av en underbar kväll med mannen och snart väntar hemresa och få träffa underbara familjen och alla fina vänner! LYCKA <3


L to the L

Lisa till Ljungby alltså, kass ja vet! Haha!

Imorse när jag vaknade kände jag direkt "Jag ska hem!" och när jag får en sån känsla får jag för mig att något kommer hända om jag inte följer den! Så nu letar jag tågbiljetter för fullt, just nu får jag punga upp så mycket som 4:- för att ta mig hem. Tufft liv! Så håll tummarna för mig och se till att ni har tid att umgås!! <3


Oslagbara festen förra året på Lj-dagarna! Ni är bäst <3

Milo pussar lisaisundsvall



Sötaste killen ever är tillbaka! Här besöker han och syster min blogg! Sötare får man leta efter!! :D

Saknar er mina godingar!! <3

Pretty Little Liars

Idag tänkte jag åkt och kört ett morgonpass i gymmet men sen ångrade jag mig. Jag känner mer för muffins, vattenmelon, smoothie och Pretty Little Liars (nya serien jag har börjat på!). Tänkte att jag kan ta yoga mattan och göra lite sittups å annat samtidigt som jag ser tv! ;)

Jag väntar ivrigt på posten, hoppas hoppas hoppas att mina kort kommer idag! :)

Ikväll ska jag med Veronica och hennes kompis och se Drakkampen. Jag vet inte riktigt vad det går ut på men de nya killarna i Sundsvall Hockey, Timrå, Dragons, skideliten, GIFarna och något mer lag ska möta varandra i femkamp. Niklas visste inte mer än såhär så det blir väldans intressant! :)


På tal om drakar, här är jag och en sundsvall drake! ;)

Hockey på kanal 10

Inte ofta jag går med på att se hockey på tv men idag gör jag det allt! Petter står i mål i Forsbergs lag i nån välgörenhetshockey! Blir så glad över detta intiativ! Hjälpa sjuka barn, bra grabbar där! Önskar ja kunde göra något så fint :) dessutom är jag glad för Petters skull, det är sjukt att ett misstag kan förstöra så mycket! Jag tror dock på att man kommer långt genom at vara snäll! Därför ska jag nu hålla tummarna å heja på Petter! Kanal 10 för er som vill göra detsamma :)

Cool lirare

Har idag övervägt och nästan bestämt mig för att sätta lösenord på bloggen, blir som tråkigt utan kommentarer! Men efter ett samtal med syster och Milo blev jag så glad att jag istället delar med mig av ett galet roligt videoklipp som Niklas visade mig och Petter visade honom! Haha!

Är detta att tro på sig själv eller överdrivet nervös? ;)
Favoritcitat; ja vet int! alt. int fan vet ja!


Moove



Jag är så glad! Anledningen är att jag numera har ett gym att gå till, det är öppet 5-23 ALLA DAGAR. Annat än gymmet hemma som hade öppet lite när dem kände för.. Imorgon ska jag göra första passet på min nya chans mot en platt mage och snygga ben! Eftersom att jag ska börja träna och helst vara nyttig bakade jag nyss en till omgång muffins och glasyr. Får bli sista gotte-vardagen. I fortsättning blir det lite bättre skärpning där!
Så tips på nyttiga måltider men framförallt efterrätter är jättejättevälkommet! :)

Onsdagsklubben i Ljungby och de flesta ska säkert ut. Vad händer där hemma? Jag vill veta va ni har för er ju! Hur ni mår!? Saknar er!


Miles and miles apart

PAPI om Otur, otur och hör och häpna; OTUR!:
EFTER REGN KOMMER SOL!
VARMA KRAMAR FRÅN MEJ!!

Du har så rätt så Pappa! Idag skiner solen, jag börjar bli riktigt sugen på ett gymkort och känner mig glad.
Det funkar inte att hänga upp sig på allt som att datorn kraschar, att a-kassan inte ger dig ersättning ÄN, glassbilen slutar med DIN glass eller att SIBA lurar sina kunder. Sånt är till för att förstöra, det lyckas visserligen bra men en dag räcker att vara irriterad på sånt sen får det blåsa vidare!


Därför ska jag nu ta tag i att fixa till lite i lägenheten, finns mycket kvar att göra trots att det nästan känns klart. Spotify är igång och vad gör en gladare än musik?! Kanske det faktum att mina bilder är påväg (dock gick det inte redigera dem tack vare datorn) och jag kommer ha många pysseldagar framför mig.

Igår tog jag mig modet att lämna in ett CV på H&M. Dem sökte ingen nu men jag fick åtminstone lämna CV och det var en supertrevlig tjej. Det leder troligtvis inte till något men det spelar ingen roll just nu. Jag VÅGADE lämna ett CV i min favoritbutik. Jag är stolt över mig själv!

Muffins och SIBA

Anonym om Försök till cupcakes:
Vad är det för smak på de svartliknande muffinsen?:) tyckte dem såg goda ut!

Svar:
Det är vanliga chokladmuffins. Muffinsformarna är svarta. Jag hade dem i ungnen 10minuter på 200grader och dem blev lagom geggia inuti. Riktigt goda, önskar jag kunde ge dig en men jag antar att du inte är i sundsvall! Vill du ha recept får du säga till, jag tog recept på både muffins och glasyr från boken "7 kakor". :)


Anonym om KRASCH:
Jag har också blivit lurad av siba. De bryr sig inte om sina kunder alls. Ska aldrig nånsin handla där med.

Svar:
Stackare! Då har du säkert varit lika frustrerad som jag! Jag säger precis som du, de bryr sig inte om sina kunde och jag kommer inte heller handla där igen.
  Siba har ringt idag så jag hoppas jag kan få en fungerande dator. Gå in på deras sida och klaga så kanske du också kan få nåt i gengäld.

OBS!
Se dessutom upp för Bredbands Bolaget, vi kom överrens om en deal med de lade efter det på 50:- i månaden mot vad vi hade året innan, vår deal! LURENDREJERIER! Idioter....

Otur, otur och hör och häpna; OTUR!

FAN!

Som att inte otursnatten räckte? Datorn fortsätter krabba än..... Arbetsförmedlingen lade mina möten på samma dagar som Niklas har träningsmatcher, borta, vilket betyder att jag inte hittar dit och att jag får betala 25:-/h när jag väl hittat.. Jag har inte sovit än för att jag har väntat på glassbilen (som jag har väntat på sen jag åt upp min senaste sundborn!!!) och när jag suttit där på bänken i 30 minuter och kännt mig så glad för att min favoritglass äntligen kommer och gör livet lättare då är det så klart enda glassen som INTE finns... Vill bara gråta.

När ska jag få ha en turdag?
Kryllar av dem med otur iaf...

Nu ska jag spendera resten av kvällen i en trygg famn. Längtandes efter Sundborn Punch och kantareller.

KRASCH



Satt uppe och redigerade bilder till mitt sommaralbum inatt. Vid halv 3 gick jag in på sista bilden, jag drog pilen mot "Spara" och pooofff säger det. Datorn blir BLÅ och jag ser ord som krasch... Startar om, inget händer, startar om, kommer max till windows loggan, startar om, samma, startar om, börjar recovery.... 6 timmar senare är datorn Svart och jag trycker på knappen. PUH den funkar! Där kunde sommarens bilder försvunnit rätt ut i cypervärlden. Och allt jag tänker är "Jävla datorjävel.." för det är ju inte första gången i år den beter sig knasigt, mer 7411 gången. Hata Siba som luras, hata Asus som gör kass datorer, hata mig som gick på lurendrejeriet..

När jag väl kom i säng så kunde inte Niklas somna för de va såååå varmt, tydligen. Så vi lade oss i gästrummet vilket har resulterat i; Vaken 7ggr i timmen, ont överallt pga att sängen var lite väl liten för två, nu när man vant sig vid mkt plats igen! KUL! Ändå dagen på länge jag har något planerat i sundsvall och jag är trött som ett as...

Idag MÅSTE jag ha 2bilder på Lisa Linnell, 5-6mb stora. Har någon detta kan ni väl skicka dem till [email protected] . Hon själv är underbar men inget proffs på att gilla samt skicka bilder på sig själv och tidningen går ju i tryck snart!!!! SKICKA!

Iskall dusch!? Dricka sån där Pan Yang eller va de heter och sen bege sig till Birsta för fika och gymplanering med Veronica! Mycket trevligt =)

Försök till cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes. Eller jag har försökt. Mitt mål är att en dag göra lika goda och framförallt fina som Ljungbys bakmästarinna Rebecca. Här har ni bilder på dagens resultat!






Fel på allt

Idag verkar det vara strul med det mesta? När jag gick in på FB såg jag massor som klagade på att inte Telia funkade. Bloggsidan funkade inte. Arbetsförmedlingen funkade inte. Nu funkar inte Hotmail.

Vad är problemet?

Visserligen slår det inte funktionen på a-kassan. Tre månader som arbetslös och dem 34560 papper jag har skickat in räcker inte utan hela tiden ska de in nya papper. Hur är det tänkt att man ska klara sig utan pengar? Jag skickar ju in allt dem säger men då helt plötsligt räcker inte det. Blir g.a.l.e.n!


Great lagdag



Igår var det som sagt brännboll å mat med Niklas nya lag, Sundsvall och respektive. Var måttligt nervös innan, det är ju trots allt min nya liv det handlar om. Vid kvart i fyra hoppade vi in i Magnus bil där han och Ida var laddade för en dag med nytt folk, väl på plats fick vi se omklädningsrummet och allt. Så jäkla fint! Nästan så man själv vill spendera dagarna där nere! :) Sen blev det brännboll, lag Äldre mot lag Yngre. Konstigt nog hamnade jag i lag Äldre just för att Niklas tillhör de äldre i laget. Haha. Synd var väl de för vi förlorade ganska så stort, Ida stukade tummen och jag fick träningsvärk (märks att man inte vatt i gymmet på ett tag...)! Efter det satt vi och pratade alla tjejerna och vilka söta bebisar 3 av dem har! Saknade Milo lite extra när jag fick umgås med dessa godingar! För att inte tala om vilka goa tjejer! Jag har aldrig vatt med om att alla är så goa, ofta känns de som att man alltid tycker nån är sådär men det kan jag då inte säga den här gången. Grymt bra tjejer och det känns som en enorm lättnad! :) Sen bjöds det på pizza och massa prat, riktigt mysigt! Singelkillarna begav sig uteställena å vi andra begav oss hem, Niklas och jag hamnade dock hos Magnus och Ida där det blev rejäl fight i plump.. Jag lyckades ta hem minsta poängen ever, well done! Svanis & Enis (som vi kallar dem ibland! Haha) tog första platserna och tjejerna hamnade lite lägre ner... Vi fick se Idas första glansdag i tv, killarna fick dricka öl och som grädden på moset fick vi äta popcorn och nonstop!

VILKEN TOPPENDAG/KVÄLL!
Tack alla inblandade!

Idag har vi haft revansch i plumpen och ätit massa god fika. Killarna hade sen frivillig träning och jag och Ida satt på läktarn i väntan på att hon skulle åka hem, de gillar ja inte dock! Sen blev det hem och äta friterade pommes (pasta för nyttiga Niklas;P) med kött och champinjoner och självklart såg vi SvenssonSvensson. Nu har jag pratat me underbaraste Pillan och fått veta allt skvaller från staden med stort L. Som jag saknar denna kvinna! <3 Ett samtal med pappa och ett med mamma så vet jag dessutom att deras semester är slut. Hoppas ni får de bra på jobbet mamma, pappa och Pillan (och alla andra som ska jobba och känner sig träffade!:))

Orkade ni läsa allt?
Blev kanske lite väääääl lååångt.

Kvällsfika





Lovade ju att visa er kvällsfikat men det har varit så fullt upp så jag har inte hunnit! Är man nyinflyttad i Sundsvall så är Maxi gulliga nog att bjuda på tårta! Jag hämtade ut min prinsesstårta och såå god den var, dock blev man saltsugen så vi gjorde varma mackor till efterrätt på fikan! Nyttigt liv, va e de?


Ispremiär i hockeyn

Kollade precis Trojas ispremiär. Varför? Det vet i sjutton, är inte intresserad av hockey (förutom när Niklas spelar) och nu borde jag ju dessutom titta på Sundsvalls ispremiär live om det är nåt jag skulle se. Fick dock en liten obehaglig magkänsla.. Allt känns toppen med Sundsvall, jag älskar staden, jag älskar lägenheten, laget verkar vara toppen och jag har redan bättre kontakt med en av tjejerna än jag hade med många där hemma. Det som känns fel är att jag kommer inte kunna gå på matcherna med pappa. I princip varenda match jag har varit på har pappa suttit bredvid eller stått på läktaren mittemot och då tar det 2 sekunder innan man hittar honom! Kör jag fast med bilen utanför hallen så ringer jag ju honom, vem ringer jag nu? Jag kommer sakna att springa till andra sidan och prata med mamma och pappa i pausen, att se Albin stå å checka in spelarna via glaset(eller va heter de?). Jag saknar dessutom de dagar då jag å Aji har tränat, åkt till Maxi och handlat godis och sen åkt till matchen för att egentligen inte se så mycket utan mest prata strunt och ha kul, haha! Hur ska det gå nu när hon ska bo i Örebro och jag här? Det är ju inte som att Sundsvall och Örebro har så bra matchtillfällen precis... En annan tjej jag saknar är Helena! När hon kom brummande med bilen från Jönköping och vi drack alltid chokladmjölk i pauserna! Tänk att jag aldrig kommer stöta på min lillasyster där i hallen igen, jag kommer aldrig kunna ringa Ewe och få med henne på hockey för att jag är ledsen och känner mig som den ensammaste människan i världen..
  Nog för att det senaste hockeyåret var kaos med allt från att Niklas var skadad till att där fanns människor som var helt otroliga, vissa till de bättre å andra te de sämre. Men åren innan var helt amazing. Jag trodde aldrig att jag skulle falla för en hockeyspelare och vissa dagar undrar jag fortfarande hur det gick till men det har gett mig så otroligt mycket och jag ångrar inte en sekund. Jag hoppas att jag får uppleva allt det där fantastiska med hockeyn nu igen, Sundsvall Hockey kommer definitivt slå förra året med hästlängder, går som inte att misslyckas!

Som jag saknar er.
Jag vill att ni ska vara i denna ishallen,
jag vill att ni ska vara hemma i mitt nya hem,
jag vill visa er min nya stad.

Såhär menar jag

emmelie om Birsta:
troja har väl aldrig nekat tjejerna att följa med på lagfesterna?
Hoppas du får kul på lördag!

Svar:
Nej, Troja har inte nekat tjejer på lagfesterna så länge jag vatt med. Det jag menade var mer det här med att lära känna varandra, men jag kanske skrev det på fel sätt. Troja cyklar alltid till mellby och super ner varandra. Tjejerna ses (om man inte styr nåt själv såklart) på julfesten och då har ju halva säsongen gått. Här får vi träffa laget och tjejerna redan nu, innan det har dragit igång och jag personligen tycker att det är en bättre idé. Jag tror på konceptet att "mår man bra hemma så går det bättre på jobbet och i livet". Nu talar jag ju inte för alla men jag vet att Niklas mår bättre om jag mår bra och jag om han mår bra. Skulle jag sitta ensam till jul innan jag lärde känna någon här uppe skulle jag förmodligen gå in i en depression. Så jag menar inget ont mot Troja eller nån där bara det att jag tycker det här är bättre, men det är bara min åsikt.
Tack! Hoppas du får de bra i Danmnark, lycka till med allt! :)

Mer inredning



Fick precis en rolig nyhet! Ida kommer till Sundsvall imorgon! Vilket betyder att jag får lite social tid i mitt liv av en urgullig tjej! Toppen! :) Nu tänkte jag visa er lite framsteg i lägenheten idag, men inte för mycket lite måste vi ju ha kvar till en annan dag :)





Visst blir det fint? :) Niklas sa för en stund sen "Jadu, såhär fint har man då aldrig haft de förr"! De måste ju ändå betyda att vi har de ganska så kanon! :)
Nu ska vi ha lyxig kvällsfika, vad det bjuds på får ni veta imorgon! Jag kan ju inte avslöja allt idag!

SOV GOTT


Att montera en badrumsbänk med hål i



Japp, jag/vi har idag inhandlat en liten bänk till toan så jag kan ha smink och hårprodukter och gud vet vad där.. Dock var det ett litet problem, det var nämligen ett hål mitt i bänken.... Jaja, tänkte vi när vi stod där på IKEA "Det går väl lägga en duk eller nåt där". Haha älskar vårt tankesätt! Nu är den iaf uppmonterad och kommande dagar ska jag täcka för hålet. Man får de man betalar för...! :P


Höll på att gå illa för Niklas...


...men han klarade sig!


Nyttigt och gott!

Tur att ni gillar mina måltider! Därför ska jag nu bjuda på ytterligare ett kvällsmål, det är GOTT och NYTTIGT. Galet va! Hoppas ni vill prova detta med (om ni inte redan gjort de) :)



Recept
Lax gjord i ugn (går lika bra att steka)
Potatis
Rödlök
Lätt kvarg (0,1%) blandat med sötsur sås

Birsta



Strax bär det av mot köpcentret. Niklas och nån från laget ska fixa nåt på Stadium och jag ska strosa runt, inte lätt att handla när man varken har jobb eller får a-kassa (sega....)!

På lördag ska det va nån lagdag och hör och häpna! Tjejerna är medbjudna! Annat än hemma de! :)

Nu blir det mat och SvenssonSvensson! :)


Resultat: Grahamsbröd









En bild säger mer än tusen ord, right? Då förstår ni nog att jag ändå blev nöjd med mitt första bröd (trots att det var bakmaskinen som gjorde jobbet!)

Ingredienser:
Vatten (270 ml)
Margarin (20 gram)
Salt (1 tsk)
Vinäger (3/4 tsk)
Grahamsmjöl (750 ml)
Honung (1 msk)
Jäst (2 tsk)



Vill dessutom passa på att säga
GRATTIS
till min lillasyster som numera har ett rosa kort!
Önskar att jag kunde vatt där å överraskat dig men får man inget veta så är de omöjligt!
Grattis än en gång!


Husmor Lisa är i farten



Idag låg planerna på en svamp och bär plockningsdag! Det visade sig dock vara en av årets värmaste dagar! Så sanslöst varmt, självklart var de ännu en dag blåhimmel dessutom. Men vi hade bestämt oss så när Niklas kom hem från träningen bar det ut i skogen. Dock var det snustorrt och varken ett blåbär eller en kantarell syntes till.. Istället åkte vi och köpte glass och satte oss på balkongen och solade!



Efter en stund i den stekande hettan på balkongen sa jag;- "Kan det inte börja regna så man får sitta inne och se film en hel dag och så att svampen kan börja växa!?" och sen tog vi en P-napp. Sen vaknade vi av att det åskade så mycket att vi trodde de sprängde nånstans i närheten (Ewe, nu tänkte ja på dig när de small!) men när vi såg att den blå himlen nu var grå förstod vi att de va regn på ingång, jiha! En snabb regnskur kom och nu håller ja tummarna för mer sol och regn så kantarellerna kan växa och sen bli upplockade av moiiia! ;)



Bakmaskinen är dessutom i full gång för första gången! Om ca. 3timmar är mitt första bröd färdigt! Vad händer? Husmor Lisa har skapats, hur gick detta till? I LIKE IT!
Resultatet får ni se ikväll eller imon! :)

Nu blir det Pillan Pannkakor, yummie!
Hoppas ni har haft det bra i ishallen idag familjen! ;)

My new home

Det är fortfarande inte färdigt här men lite mer bilder ska ni få se, sålänge ni fortsätter kommentera! :) Annars får ni inte se mer av vår underbara boning och det vill vi ju inte ska hända! :)


Älskade hemma-kontors-del! Här kommer jag sitta ofta och pyssla med allt från datorn till fotoböcker :)


Här kommer ni få sova när ni är på besök, egen tv har ni också! ;)


Fortfarande kaos vid matplatsen!


& i vardagsrummet är det inte klart!


Gammalt är snyggt! Här har ni en blandning av gamla saker från mormor & morfar och Niklas farmor & farfar. Love it!

Visst börjar de ändå likna nåt? :)

Nu har jag skickat in massa jobbansökningar, håll tummarna för mig!
Nu blir det film och sen hoppas jag på varma mackor,
MAT ÄR KÄRLEK!? ;)


Kvällens måltid

Senaste dagarna är det jag som agerat hemmafru. Jag har städat, donat, lagat mat och diskat. Nu tänkte jag visa er kvällens måltid;







Visst ser det toppen ut!? Älskar min nya vattenbringare som inhandlades för ynka 10:- under loppisrundan i Roknäs.

Maten:
- Vitlöksmarinerade skinksteksbitar kryddade med vitpeppar, salt, pepparmix och grillkrydda
- Fullkornspasta med chilisås
- Hallomi (vet inte hur det stavas, getost.)
- Champinjoner
- Sallad med gurka, lök och vattenmelon


I'm back!

Äntligen har vi fått Internet i lägenheten, med andra ord så slipper ni mig inte mer nu! :) De va dåligt me tips tycker jag men recept å bilder ska ni få så fort jag gjort något, promise! :)


Här ser ni min coola pryl som jag fick i julklapp av älskade familjen! Vet ni vad det är? ;)


RSS 2.0