Part of me



Tack för att ni började kommentera..NOT. Tror helt enkelt att det bara kommer bli den lösenordsskyddade bloggen framöver. Det jag vill är att skriva å låta mina nära få veta vad som händer i vårat liv och allt det kan jag göra på den andra bloggen.

Utan respons är det helt enkelt inte roligt så jag vill önska er alla stort lycka till i livet å hoppas ni får de bra! :)

Ta hand om er!

Ps.
För er som vill fortsätta följa mig så finns jag numera på www.lizabengtzzon.blogg.se
För att kunna läsa behöver ni ett användarnamn och ett lösenord,
det får ni tillgång till efter ni mejlat mig på [email protected] eller via mobil eller facebook.


Foodtime



Senaste veckans matbilder har stannat kvar i mobilen men här ska ni få se på godsaker!

Tycker det börjar bli riktigt dåligt med kommentarer igen, trist. Vad är anledningen? Vill ni läsa om annat? Vill ni ha chansen att synas i bloggen? Vill ni ha frågestund? Vad ska jag göra för att få er respons? Ni kan väl iaf ge mig en ledtråd? Eller är bloggen så trist att den borde läggas ner? Help me out here!


Left all alone



I helgen har vi som sagt haft turen att ha piteåbesök, svärföräldrarna och hundarna. Vi har blivit bjudna på god mat på Oscars, sett Big Brother å ätit tårta, vatt i Birsta å shoppat, fikat på Waynes, sett på hockey (ja, vi hejade N å Sundsvall Hockey till vinst å fick även se N göra mål!), ätit pizza, sett Melodifestivalen, gått promenad med hundarna å haft det supermysigt! :)

Vid 9 imorse lämnade N oss - bortaturné till på torsdag.
Vid 11 lämnade även resten mig.

Så nu har jag städat, tvättat, lagat mat, pratat i telefon med fina vänner, sett på tv-serier å ätit gotte, gjort en vitaminrik smoothie, pratat med älsklingen som åkt buss där värme å ström inte fungerat. Är inte alls avis, blir intressant å se hur många som håller sig friska i den kylan. 6p får de gärna ta med sig hem iaf :) Nu inväntar jag kvällens Big Brother! Give me some drama!


ILY


4-klövern



Jag hoppas att många av er redan har lagt till http://4-klovern.se i era favoriter å om inte annat är det definitivt dags för det nu! :)

Ett klick HÄR å ni kommer direkt till deras kategori gästbloggare där jag idag har fått äran att skriva en truddelutt om mig å mitt liv med en hockeykille..

Klicka, läs, lägg till i favoriter å hitta inspiration till mat å träning!


En helg med Piteåbesök


Jag å Lucas myser på!

Så mysigt vi har det med piteåbesök! <3
Har blivit tre jobbdagar i rad, varav två långa å de var lite nytt för mig. Så kul men samtidigt är man ganska sliten när man kommer hem! Nästa vecka är det jobb tisdag till lördag som gäller. Perfekt då Niklas ska vara borta 5 dagar. Älskar att få jobba igen! Kommer jobba allt jag kan å bloggen lär bli lidande, om inte Android oxå fixar en bloggapp..

Nu ska jag fortsätta gosa med hundarna, äta frukost med svärföräldrarna sen ska vi in till Birsta för lite shopping å sen heja älsklingen till vinst i matchen mot Västerås!

Ps. Vem tar på sig uppdraget att se till att N köper mig en shetland sheepdog inom de närmaste året? Eller att han iaf går med på de till 100% så kan jag välja å betala! Ds.

Ha en fantastisk lördag!


Vilken fantastisk dag!



Vilken dag! Solen skiner och hade det inte varit för all snö (man kan inte ens ana gräs på långa vägar än..) så hade det varit en riktig vårdag! :) Helt amazing, känns toppen att jag snart ska ut en sväng!

Fettisdagen idag antar jag efter alla FB-uppdateringar. Säger som Aji, jag hatar semlor. Jag förstår verkligen inte grejen med de.. Jag kan ju äta en men jag tycker inte det är gott. Därför kommer jag inte äta en semla idag! Ska nog satsa på en god smoothie istället, så har ni tips på hur man gör en nyttigt å god får ni gärna dela med er!

N har gett sig av så nu är de jobb, träning å ensamhet som gäller. Har ju dock fullt upp med alla tv-program så tiden kommer bara rinna iväg. Har dock en taskig armbåge/arm så jag kan inte sträcka ut å har nu bandage, känns som att den är av i vissa lägen. Mannen ska få ta å förklara va de beror på, de kom redan igår så de är inte att ja legat illa inatt..

Nu ska jag till stan på en intervju å sen blir det ett träningspass å sen ska jag nog fira att jag har fått ännu mer jobb. Är så glad att jag inte kan sluta le! :)

Ha en fantastisk dag!
De är ni så värda!


Mat å sånt där



När Niklas har bortamatch gör jag en maträtt och lever på den under större delen av de 10 mål jag har att äta ensam. När jag hade lagat korstroganoff idag tänkte jag, yes det här kommer ju räcka under kommande ensamdagar (han ska va borta tis. morgon till torsdag) men sen tog Niklas sin första (som ni ser på bilden) å andra portion å vips så var de slut. Haha. Ändå känns det som att Niklas äter lite mat (Tilda du måste ha det jobbigt med Jacke;)) för att vara kille å framförallt idrottsman.

Det är inte lätt det där med middagar hit å dit å fantastin till att göra flera olika.

Har precis inhandlat mango-, hallon-, fläder- och blåbärssorbet (glass). Jag har fått för mig att det är nyttigare än kladdkaka, vanlig glass å godis. Någon som vet om detta är en inbillelse eller sanning?

Mitt sötsug går inte att bota, vad äter ni som är nyttigare men ändå något? Tror mest jag behöver något att äta på. Jag har inte riktigt diciplin till att skärpa mig med det, inte nu. Så vad ska man äta för att inte vara alltför onyttig?


Hemmaträning



Vissa dagar känner jag bara för att se alla mina tv-serier å drömma mig bort, att sätta sig i en iskall bil å åka till gymmet är med andra ord inte så lockande ibland. Efter gårdagens intervallpass på cykel var det dags för Maxi å frukosthandling då jag hittade denna fantastiska tidning. Har aldrig köpt en träningstidning innan (inte den här gången heller då min fina ville ge mig den!) men så glatt överraskad jag blev. Tidningen innehåller massa bra övningar (bla. insida lår, något jag efterfrågade här på bloggen men kommentera verkar va lite väl begärt..) närmare bestämt 70 stycken å de är bra förklarade. Det finns även konditionspass å kosthjälp.

Nu kan jag med andra ord vara hemma å se mina tv-serier samtidigt som jag kan träna, hur bra är inte de då? Har ju dessutom en rumpa/lår-maskin hemma så nu kan jag träna när jag vill. Helt superduper!

För er som känner att ni inte har tid att åka till gymmet - köp denna tidning å kör hemma istället! Minsta lilla träning är bättre än ingen! ;)


Träning vecka 7

Vecka 7
Träningsvecka 6

Måndag 13/2
35 min simning

Tisdag 14/2
10 min crosstrainer + 10 min gång + 20 min styrka mage

Onsdag 15/2
90 minuter yoga

Torsdag 16/2
vila

Fredag 17/2
35 min intervaller

Lördag 18/2
20 min gång (med lutning) + 30 min styrka mage/ben

Söndag 19/2
Pass 1: 40 min cykel intervaller
Pass 2: 5 min gång + 40 min styrka mage/rumpa/lår


4-klöverns veckans läsare



Vilken fantastisk dag! Det är riktigt vårväder, varmt och supersoligt! :)

Tänkte än en gång tipsa er om http://4-klovern.se ! Grymt bra träningstips, bra mat å idag hittar ni mig som veckans läsare! :)

Har haft en toppendag på jobbet och därefter ett stenhårt intervallpass på gymmet! Nu tänkte jag hoppa ner i ett varmt bad å se veckans Biggest Loser! Fredagslyx! Ikväll vankas det även hockey, heja Sundsvall!!


Vår snart?





Blev så sugen på all mat i världen just nu, därför lade jag ihop ett kollage med lite gamla å nya matbilder. Inspiration är ju alltid bra! :)

Efter chocken med 600:- bonuscheckar på HM så blev det lite vårkläder inhandlat, gröna byxorna på bilden, randiga koftan på bilden, en svart tröja, ett par solbrillor å en mascara. Å ändå har jag en bonuscheck kvar, jippi.
Tack mamma för Alla Hjärtans Dag brevet, supersött! <3
På bilden ser ni dessutom måndagens intervallpass som inte var så jobbigt som jag trodde, får nog stega uppåt också. Det är Olgas pass å ni hittar det HÄR!

Jag vill ha vår nu så jag kan använda nya kläderna å köpa ännu mer färgglatt! Så kan all snö å minusgraderna försvinna nu? :)


Cause two can keep a secret if one of them is dead


Foto: Pontus Ulvsvik

Hej gott folk!
Igår hade N bortamatch vilket bettyde ensamdag för mig. I början av året avskydde jag dessa dagar men nu uppskattar jag de verkligen. Jobb, jobbmässa å yoga var gårdagens måsten å utöver de blev de en lång p-nap i soffan å massa tjejtv-serier. Dumt å klaga! Det jag älskar mest med året i Sundsvall är det tålamodet jag har fått, likaså att jag kan vara ensam utan att få panik. Jag har insett att man behöver inte synas å höras hela tiden.

Igår blev jag medlem på någon modellsida, mest för att jag har lite av en måstekänsla att vara inskriven på alla sidor där jobb skulle kunna bli möjligt (tror jag är inskriven på varenda bemanningssida, butikssida mm.) och komiskt å oväntat nog fick jag ett mejl imorse av en fotograf här i Sundsvall som var intresserad. Blev ganska paff, kollade sidan å insåg att de verkade va mycket underklädesbilder. Njae, utvik är inte min grej. Kanske inte ens att vara modell är det men det hade vatt skoj att testa!

Myser på för fullt här hemma å väntar på att N's träning ska ta slut så vi kan åka till stan eller Birsta för lite shopping å en fika. Sen ska jag försöka somna tidigt ikväll trots att det var sovmorgon till 12 idag. Ajajaj, tur mitt jobb är skoj å att där är så goa människor! Just det, match imorgon igen. Hur ska det då gå med min tradition - Jobb, träning å ett varmt bad. Det får gå ändå! En kall ishall piggar nog upp mig igen! :)

Ha en toppendag fina ni!


20120214


You got what you paid for



Tack för era fina kommentarer! Var mäkta nervös innan jag publicerade inlägget! Kul att ni tycker det ger lite inspiration dessutom :) Ni är då grymma på att peppa mig tillbaka!

Idag har jag å V varit å simmat innan de blev p-nap å senare hockey. Bilder från Sundsvall - Troja kommer ni imorgon finna på www.lizabengtzzon.blogg.se . Har precis redigerat 90 bilder från matchen så några bra ska jag nog allt kunna bjuda på! :)


Resultat efter 5 träningsveckor

Måndag 9/1 2012 morgon
Vikt: 58.3 kg
Armar: 23.5 cm (vänster)
Byst: 90 cm
Midja: 78.5 cm
Lår: 52.5 cm




Måndag 13/2 2012 morgon
Vikt: 57.1 kg
Armar: 23.5 cm (vänster)
Byst: 87 cm
Midja: 76 cm
Lår: 52 cm



Efter 5 veckors träning har jag alltså gått från bild nummer 1 till bild nummer 2. Det är svårt att se på sig själv om man har gjort någon skillnad (tycker iaf jag) men jag tycker ändå att resultatet är bättre än på första bilden. Jag känner mig dessutom bättre på alla sätt och vis och det är det viktigaste. Träningen gör att jag är mycket piggare och det känns iaf lite bättre att se sig i speglen än vad det gjorde innan.

Resultat efter 5 veckor morgon
Vikt: -1.2 kg
Armar: +/- 0 cm (vänster)
Byst: -3 cm
Midja: -2.5 cm
Lår: -0.5 cm

Jag började med en toppenvecka, åt knappt några kolhydrater, ingen alkohol, inget godis, ingen fika samt mycket träning. Vecka 2 blev jag riktigt trött, all träning och att vänja sig vid mindre mat å knappt nåt socker tog på krafterna. Jag började efter någon dag att äta kolhydrater igen (potatis å pasta tex.) samtidigt som jag tränade lika mycket om inte mer då orken blev bättre. Vecka 3 fick jag jobb, vilket firades med äppelpaj. Inte bra, börjar man dra på reglerna så går det käpprätt åt helvete. Haha. Att det under kommande veckor skulle firas födelsedagar i massor gjorde att fikastunderna blev fler å fler. Samtidigt har jag insett att jag föredrar en apelsin framför en kakbit, inte för att försöka ersätta utan för att det är godare. Med andra ord var jag lite orolig för att mäta ett resultat idag med tanke på att onyttigheterna blivit fler och fler, framförallt sista veckan och helgen.. Det viktigaste är att bilderna ger mig ett bevis på att jag gjort någon nytta, det känns tryggt att veta och dessutom ger det mig mer inspiration att fortsätta. Att resultatet blev så bra med tanke på sista två veckornas intag är jag dessutom väldigt glad över. Ett par cm är faktiskt mer än man tänker att det är.

Jag kommer såklart fortsätta träna och hoppas att resultatet blir bättre och bättre. När det blir lite varmare ska jag börja med mycket promenader utomhus, så snälla snö försvinn nu. Dessutom kommer jag fortsätta att lära mig nya saker och få inspiration, det viktigaste är att man tycker det är roligt för annars kommer man lägga av. Dessutom ska jag försöka jobba med självkänslan och hoppas på att jag kan växa ännu mer som person, ett år i Sundsvall har redan gjort så mycket för mig. Vissa dagar har varit fruktansvärda men jag är så nöjd för allt har gjort mig till en mycket bättre och framförallt stabilare person. Det blir vad man gör det till - verkligen!

Vad tycker ni?
Har det blivit någon skillnad?
Hur har det gått för er andra?
Har ni tips på bra träningsbloggar?
Vill ni ha fortsatta ideér och uppdateringar?


Grattis!


Sötnötar med snygg poose!

GRATTIS LILLEBROR!

Idag blir min söta lilla lillebror 15 år! Han har växt ifrån mig, pappa å de flesta! Så liten är han väl knappt längre men för mig kommer han alltid vara min lilla lillebror! :)

Hoppas ni firar honom rejält idag, önskar jag kunde va hemma å fira er!

MÅNGA GRATTISKRAMAR FRÅN SUNDSVALL! <3


Träning vecka 6

Vecka 6
Träningsvecka 5

Måndag 6/2
vila

Tisdag 7/2
20 min gång

Onsdag 8/2
35 min gång + 25 min ben + 20 min mage

Torsdag 9/2
30 min gång + 15 min insida lår

Fredag 10/2
20 min crosstrainer + 10 min ben + 5 min mage + 5 min rygg

Lördag 11/2
vila

Söndag 12/2
25 min intervaller + 50 min styrka helkropp

Imorgon är det dags för resultat efter 5 träningsveckor, är ni redo?


Störst, bäst och vackrast

Krönikan publicerades i Sundsvall Tidningens söndagsbilaga 5/2.


Sista ST-krönikan av Lisa Bengtsson är publicerad. Sad but true. Får tacka för den här roliga erfarenheten och hoppas på många roliga uppdrag i framtiden!


Klicka på bilden för att få upp den i stort format.


lizabengtzzon



Utan respons är denna bloggen inte kul.
Vad vill ni läsa för att känna ork att kommentera?


Tills inspirationen kommer - www.lizabengtzzon.blogg.se


Hemmagym



Jobb 7-11
Träning 11.30 - 12.30

Nu blir det lite mer träning fast här hemma i mitt egna lilla gym som ni ser liv på bilden ovan! :) Skulle behöva tips för övningar till insida lår?

Ikväll får vi fikagäster, cheesecake it is! :)


Träning vecka 5

Vecka 5
Träningsvecka 4

Måndag 30/1
Pass 1: 15 min gång/intervall + 15 min rygg/mage + 5 min crosstrainer  
Pass 2: 20 min crosstrainer + 15 min mage

Tisdag 31/1
15 min crosstrainer + 5 min mage

Onsdag 1/2
Pass 1: 10 min cykel + 5 min crosstrainer 
Pass 2: 90 min yoga

Torsdag 2/2
vila

Fredag 3/2
10 min löpning + 15 min cykel + 5 min ben + 5 min mage

Lördag 4/2
30 min gång + 5 min mage

Söndag 5/2
vila


Nöjd!

Hur går det för er andra? Skulle vara jätteroligt att veta!


Piteå fram och tillbaka



Fredagskvällen blev en riktig myskväll för mig, innan jag lade mig var allt städat och garderoben var betydligt finare. Efter matchen lämnade N å laget Malmö för en trip på 100 mil, var ganska orolig med tanke på allt ovädret men när jag väl somnade så sov jag verkligen riktigt skönt.

Vid åtta på lördagsmorgonen ringde alarmet och jag bytte om och åkte direkt till gymmet för en halvtimme på bandet. Det var riktigt fint när jag skulle hem då solen lyste och minusgraderna fick snön att se ut som diamanter. Vid elva tiden kom N, P å J å plockade upp mig. De tyckte inte att 100 mil buss räckte utan ville gärna åka 40 resp. 50 mil för vår del upp i landet.



Vid 17-tiden var vi framme och då var det sminka sig som gällde. Ett glas vitt vin (första på 6 veckor) fick slinka ner i magen, så efterlängtat. Lite innan 18 plockade Imma å Laila upp oss och vi åkte mot Challenge där vi mötte upp lite fler trevliga människor och besällde in mat och öl. Öl är då verkligen underskattat! Hockey rullade på den ena teven efter den andra och vi hade en supertrevlig kväll, tack alla inblandade! :) Väl hemma blev det cheesecake och en fortsatt trevlig kväll med N's föräldrar samt hans moster å hennes man. Sen somnade vi gott!

Söndagen blev en riktig slappardag. N's mormor å morfar kom över för födelsedagsfirande och det bjöds på god fika å krämbullar. Vilken extrafamilj/släkt jag har fått, de är helt fantastiska! :) Senare på söndagen blev det som sagt mycket slappande och en riktig myskväll med Så ska det låta, äkta människor (vi saknade dock vårt traditonella sällskap!) och därefter film! :) Somnade gott även denna natt, så mysigt att få somna med en spinnande katt i famnen!

Måndagen gick riktigt fort. Vi gosade med djuren in i det sista, sa hejdå, tog en ltien promenad å N skottade. N fösökte elda men röken forsade inomhus istället, haha. Det blev bra tillslut! På eftermiddagen var det dags att åka tillbaka, ett fikabesök hos Jon innan vi plockade upp de andra grabbarna och vid midnatt var vi äntligen hemma!

Har verkligen haft en toppenhelg, har dessutom fått uppleva nästan 40 minusgrader, trodde jag aldrig jag skulle uppleva. Haha. Riktigt kyligt med andra ord men när vi lämnade Piteå var det bara -25 och nu tänker jag inte snacka mer om minusgrader. Blir så jävla less på folk som tror de är coola för att de har mer minus än andra, fjanterier. Det är kallt i hela Sverige, så kan vi sluta skriva om minusgrader hela tiden nu? Tack!

Idag ringde alarmet innan åtta för ett möte i stan. Mycket givande måste jag säg! Nu väntar jag på att N ska komma hem så vi kan ta en efterlängtad p-nap innan jag ska besöka gymmet. Måste vara pigg till jobbet imon, alarmet kommer ringa 6 som det numera gör onsdagar och fredagar.

Hoppas ni har haft en toppenhelg!


Minusgrader hit och dit



Snö, snö, snö. Skrapat båda bilarna flera gånger dessa dagar. 20 minusgrader och imorgon åker vi upp mot ännu fler minus, tycker visserligen inte det skiljer så mycket mellan -20 och -30, samma kyla, samma andningssvårigheter and so on. Man får lika fina röda kinder och ful röd näsa får jag vare sig det är -3 eller -30 haha.

Blusen högst upp till höger på bilden inhandlades idag på Indiska, love it.

Nu ska jag njuta av min morotssoppa och massa tv-serier. Sen blir det att packa och fortsätta rensa i garderoben!

Heja Sundsvall, vinnnnnnn! :)


Brunett igen!



Äntligen är jag äkta brunnett igen, tredje gången gilt fick det bli! Känns skönt att det lilla röda som envist höll sig kvar äntligen försvann.


Grattis!


Tror detta va första gången vi tog kort tillsammans..

GRATTIS älskling på 26-års dagen! :)
Han avslutade sitt 25-års år med att göra första målet i gårdagens vinstmatch mot Rögle! Äntligen sprack den nollan! :)

Det får bli försenat firande för oss men det kommer bli lika bra att fira födelsedag i helgen! :)

Grattis, grattis, grattis!


3 GOALS

www.lizabengtzzon.blogg.se finns just nu ett glatt och stolt inlägg, för er som vill läsa är de bara att be om lösenord på facebook, i kommentarsfältet (då med mejladress inskriven) eller direkt till [email protected] :)

LYCKA!


RSS 2.0