Allt om hockeyallsvenskan - glädjespridare

Blev så glad när jag gick in på Allt om Hockeyallsvenskan och möttes av denna syn! Tack Johan (bloggaren) för detta, tror faktiskt du kan ha gjort min pojkväns dag! Jag blir så glad! Alla ni som känner N förstår varför. Världens ödmjukaste människa som aldrig tar för sig utan bara ger allt. Tror verkligen han behövde denna uppmuntring just nu!

Canon eller Nikon?

Är grymt sugen på en ny systemkamera då min inte fungerar som den ska...



Canon eller Nikon?
Vilken ska man ha?
För och nackdelar med de båda märkena?

Säg hej till världens coolaste unge

Nog för att ni redan träffat på honom här på bloggen, men av en sådan goding får man aldrig nog! Tänkte nu bjuda er på lite godbitar från vår sista måltid i Lomma! 2,5 år och han kan dessutom teckenspråk, slå de om ni kan! :)









Efter sista filmen förstår ni nog hur pass vi har tränat upp honom för fototagning! Vi är riktiga paparazzi när Milo är i närheten och det har han lärt sig, är blixten/kameran i närheten så är det ett stort smile som gäller!

Saknar min goding och resten i Lomma (och snart ska jag sakna alla i Ljungby igen!)


Pictures

















Bilder är alltid kul och då pappa har en hel del i arkivet bjuder jag på lite bilder till :)

Ikväll blir det mys med tjejerna!
Likaså imorgon!
Saknar redan familj och vänner.. följ med mig!


Varför är hockey intressant?

Jag vet inte om det är något fel på mig... Jag börjar redan bli nervös för Sundsvalls match mot Örebro imorgon.. Hockey är en sådan sak som har legat längst ner på ISKALLT listan.. Jag skulle aldrig ha en hockeykille, jag vägrade se hockeymatcher, blev less när lillebror började spela hockey och var så obrydd jag kunde om denna sport.

Sen föll jag pladask för världens finaste människa, tur i oturen så var han ju just hockeykille och alla mina fördomar fick sättas på hyllan. Nu tycker jag att hockey är riktigt intressant, även om jag inte är jätteglad varje gång det vankas bortamatcher och 18 minuters pauser perioderna emellan. Antingen är det för att jag verkligen är mån om det bästa för N och därför vill följa allt och hålla koll på var en backklippa behövs ;) eller så har jag helt enkelt blivit lite mer intresserad av sport överlag?

Insane är det i alla fall.

Imorgon vill jag se ett mål av 21 i Sundsvall, håll tummarna med mig! :)

Är ni hockeyintresserade kan ni dessutom följa N på twitter @NiklasEnberg (för mig verkar ni då inte vilja följa!)

Varför är hockey intressant egentligen? Om jag bara är intresserad av laget N spelar i är jag då hockeyintresserad eller bara en snäll flickvän som bryr sig? Hmpf...


En bild säger mer än tusen ord



   



   



   









Som rubriken lyder;
En bild säger mer än tusen ord.

Som ni ser har vi haft en mysig jul med många fina julklappar,
tack för era God Jul och nu får jag önska er trevlig fortsättning!
Vi ses snart Carina! Längtar efter er!

Har dessutom fått fina blommor på min och Niklas 3-års dag som var igår,
tack älskling och tack pappa som var sändebud!
Dagen kunde inte börjat bättre!
Att det gått 3 år sen Niklas kallade mig sin flickvän är helt galet,
tänker inte skriva en saga om vår tid för det har jag gjort så många gånger.
Dessutom planerar jag att ha många fler årsdagar med denne man så ni lär höra allt om och om igen.

Igår var det utgång,
trevlig släktträff i Odensjö,
förfest med Aji hos Maja,
Lång kö, blåst, hungrig lisa...
...pizza i soffan hos mamma!

På torsdag morgon bär det av till Piteå,
först ska jag hinna med lite mer i Ljungby!
Kommer sakna er alla ännu mer den här gången!
Kan jag inte bara stoppa ner er i resväskan?

Idag har jag spenderat mycket tid i ishallen,
lillebror hade cup.
3 matcher har jag bevittnat, grym bror har jag!
När han är i JVM ska jag def kolla ;)


xoxo
L.


Merry Christmas



GOD JUL


JULETID

I onsdags kunde man läsa en av mina krönikor i Smålänningen, vill ni läsa hela får ni säga till så lägger jag upp hela när jag kommit till Sundsvall och min dator.
Idag är vi i Lomma och har lillejul. Massa mys såklart! Milo har vatt extas med tanke på alla julklappar och finbesöket såklart ;) Jag njuter också av varje sekund med mina fina människor!
Har hunnit med att träffa underbara familjen och bästa vännerna! Och mer av det goda blir det! :)
Att bloggen uppdateras sällan beror på att jag inte prioriterar datorn och det får ni leva med! Vill ni veta vad som händer om dagarna är ni välkomna att följa mig på twitter @LizaBengtzzon och annars kommer det uppdatering när det kommer!
God Jul & Gott Nytt år till er alla!

Ljungby!

Mitt favoritklipp!



Nu är jag påväg hem till Ljungby!
I skrivande stund har jag sista myskvällen med N på länge, längtar redan tills nyår då vi ses igen! :) Men nu ska jag hem och njuta av varje sekund! Jag ska träffa alla mina fina vänner, ha juletid med familjen och köra på lite utgång! Blir dessutom att åka till Lomma och träffa pussgurkan i världens finaste video ovanför, den videon kommer alltid vara nr.1 för mig! Får mig alltid glad :)

Hör av er om ni vill ses,
är i Ljungby 19/12-29/12
och i Piteå 29/9-2/1


Filmade och halkade... KlantLisa!



Som sagt, det blev en tur till Himlabadet. Väldans skoj såhär en söndag! Klant-Lisa var dessutom i farten, blåmärke på knä och fot är nu på plats.. Haha. Ska man åka rutchkana ska man alltså vara försiktig.. Det roliga är att jag dessutom filmade när det hände och jag tänkte vara så snäll att jag bjuder er på det hela! Haha. Med andra ord är det roliga i början av klippet sen åker jag bara hela rutchkanan.. :P

Inser nu att jag verkligen hade rätt i undersökningen jag var med i på TV4 i somras, den med favoritdealekten.. Jag svarade ju norrländska (och då menar jag piteåmål för det är amazing, så ska mina barn prata!) och kom sen på att jag kanske skulle sagt min egen småländska. Hörde ju dock mig i videon och nej, småländska är inget annat än hemskt. Haha! :)


The last day



Jättekul att spela med N..

Idag ska vi åka till Hilmabadet, lite bubbelpool och äventyrsbad. Kul! Att bada inger verkligen myskänsla för mig, sista dagen tillsammans på två veckor. Ush, känns inte alls kul. Har redan en klump i magen, saknar min fina redan innan jag åkt.. Men det går nog bra, jag får ju träffa alla där hemma :)

Nej, nu ska vi ta tag i dagen!


Tydligen Julfest



Julfest med hockeyn ikväll.

Gav mig in på lösögonfransar, kändes som en jättebra idé innan jag hade börjat. Gjorde inte humöret bättre dock, att favoritögonskuggan föll i golvet gjorde inte heller saken bättre. Menmen, vad ska man göra. Det är bara gilla läget och hoppas på att livet en vacker dag kommer ha lite mer att bjuda på.

Alkohol eller köra bil hem, det är frågan..
Ska man köpa dricka på puben hela kvällen och ta taxi hem blir det dyrt helt enkelt.


UNICEF

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Fotograf: Donna DeCesare/UNICEF

Tonio Jorge, 6 år, i El Salvador fyller små plastpåsar med kol som hans familj säljer på marknaden där de bor.

Titta på den lille pojken på bilden ovan. Han är 6 år gammal och arbetar. Jag vill inte att mitt barn ska vara 6 år och arbetande, barn ska vara barn. Leka, gå i skolan och känna att allt är sådär problemfritt som man kände då.

Sverige är ett riktigt bra land och vi ska vara väldigt glada att vi föddes här. Jag har länge suttit och sagt "fy så fruktansvärt" varje gång en reklam dyker med dessa små undernärda barn, men mina ord ger inte dessa barn mat och det de behöver. Därför bestämde jag mig efter kvällens Svenska Hjältar att göra det lilla jag kan. Jag har gått med i Bloggare för varenda unge.

Om alla som läser min blogg köper ett varsitt UNICEF-paket för 49:- kan vi bidra med mycket. På H&M kan man köpa detta och ger då 13 barn skolmedel till 1år (eller fler) om jag inte missminner mig? Köper vi alla ett varsitt sådan skulle vi alltså kunna ge kring 1625 barn chansen att få gå i skolan.

Skippa en öl på puben och rädda liv istället.
Det är så lite som gör så mycket.

Vinst mot Troja



Just nu önskar jag verkligen att jag var i Sunnerbohov!

Grattis till Niklas och resten av laget, tror hemresan blir lite lättare nu :)

Jag vill bli som Lisbeth i Svenska Hjältar när jag blir äldre, bara så ni vet!


Svenska Hjältar

Hockeyn står 2-2 inför tredje perioden. Tror det blev 3-2 direkt i tredje dessutom..

All nervositet jag hade innan är som borta! Jag hoppas fortfarande att Sundsvall vinner men det känns inte som att hela världen hänger på det längre. Anledningen?

Svenska Hjältar!
Jag sitter här och gråter och ler till och från. Det är helt otroligt! Vilka fina människor det finns! Fortsätt så! Nu ska jag fortsätta gråta till Svenska Hjältar, om ni inte redan gör det borde ni börja nu! :)


Taskig pappa?!



Såg precis denna på Schulman show. Kan meddela er att barnen har fått 1kg godis hemskickat så är nog lite gladare nu (tror också att pappan har gett dem minst en varsin chokladkalender!)

Pappan lurar alltså sina barn, så ni inte tror att han är så taskig!
Ville bara se va reaktionen skulle bli!


Fall for you





Tack Aji & din spelningslista för att jag får lite bra (och nya för mig) låtar! ;)


Nervositet av hockey

Just nu är jag grymt glad att jag inte är i Ljungby! Att se Troja - Sundsvall i Ljungby var förfärligt och inget jag vill göra om! Följer hellre den härifrån på datorn! Kommer ändå va grymmenervös!! Därför ska jag nu åka till gymmet och springa av mig lite nervositet! Har en dålig känsla av att Troja vinner idag, hoppas den är FEL! :)


Sparkling Magasin #1



Som tack för kommentarerna får ni här belöningen!
 Hur bra det går att läsa vet jag inte riktigt, för att se de mindre bilderna i större format; klicka på bilden.
Då nästan alla som kommenterat är i Kronoberg så kan ni ju alltid plocka på er en tidning i fall det är svårt att läsa här :)



Reportage 1:
Golavbia
Hemsida hittar ni HÄR!

  


Reportage 2:
Isaberg
Hemsida Isaberg hittar ni HÄR!
Hemsida Roupéz hittar ni HÄR!
Hemsida Hestra SSK hittar ni HÄR!

    


Reportage 3:
Skisensation UF
Hemsida hittar ni HÄR!
Facebookgruppen hittar ni HÄR!

 



Ni får jättegärna kommentera och säga vad ni tycker!

Annars önskar jag er en trevlig kväll & hoppas ni gillade reportagen! :)


Sparkling Magasin - UTE NU!



Tänkte bara meddela er att Sparkling Magasin finns nu ute i butiker i Ljungby (och lite andra kommuner såklart) och ni hittar 3 reportage av mig i tidningen! Skisenastion reportaget som ni ser på bilden ovan är ett av reportagen! :) För er som inte har tillgång till Ljungby så kan jag ju alltid lägga ut reportagen, men jag gör inte det arbetet i onödan så det är bara om så önskas.


Sämre än sämst

Fler julklappar fixade.
2 gympass avklarade.
Riktigt tråkig info om julfest.
Valt att granska kommentarerna innan de publiceras, så bli inte oroliga när ni inte ser det ni skrivit direkt!

Borde åkt hem för jul"lov" för länge sedan känner jag just nu.

Äckligt less på alla dessa motgångar,
kan man få EN bra sak med sig?
Orkar inte mer skitdagar.

Tur man har världens finaste kille som gör det värt det. <3

Så vänta er inga inlägg, känns inte som jag har motivation eller humör till det.
Är redan på botten och en blogg utan kommentarer känns inte som det jag behöver.


Hörlurarna från Bellashop funkade då inte till min mobil

Dagen blir ju för fan bara sämre och sämre. Fick mina hörlurar från bellashop idag. Synd bara att jag aldrig kommer kunna använda de då det står att objektet inte stöds när jag sätter in de i mobilen. Helvetes jävla apa. Varför kan livet aldrig börja gå min väg? Snöat hela dagen har det också. Har en stark känsla av att idag kan bli dagen då bilen rullar ner i diket, mitt liv stavas nog OTUR.

Någon som vet om man kan lösa det så att hörlurarna funkar till Xperia? Någon inställlning eller något? Har tappat bort mina Sony Ericsson och tänker inte flyga hem utan musik och fungerade hörlurar.

//Jävligt less tjej

En sån dag helt enkelt

Igår kom jag och huvudet inte överrens. Vi åkte till gymmet 22.10 i hopp om att det skulle gå träna bort. Vid midnatt kom istället ett migränanfall.. En värmedyna på nacke, huvud och ögon och en migräntablett gjorde dock att jag tillslut somnade med vanlig huvudvärk. Känns som att det fortfarande ligger där i bakhuvudet så nu är jag mest livrädd att det ska komma tillbaka. Ska dock ta en sväng till gymmet ändå. Sen är det hockey Sundsvall-Rögle. Jag är inte ens lite sugen på att gå.. Får se om det blir att dissa första hemmamatchen eller åka dit för N's skull...

Bjuder på låtar som passar med mitt humör idag.. (Nej de är inte nya låtar, så ni har hört de innan..)




Varför jag inte länkar krönikorna.

Anonym om Krönika 3 i Sundsvalls Tidningen:
Varför länkar du inte till krönikan? Det är helt omöjligt att hitta något på sundsvallsstidningens hemsida.

Svar:
Det finns ingen länk till krönikan, därför länkar jag inte. Tyvärr så är söndagskrönikorna endast i bilagan och kommer inte upp på hemsidan, en vacker dag kanske jag har turen att hamna på Intranätet :) Jag kan lägga upp krönikan som miniatyr så det går får upp den ännu större och blir lättare att läsa?

Krönika 3 i Sundsvalls Tidningen


Jag som Sunnerbolucia 2007.



Dagen till ära hittar man en tredje Lisa-krönika i ST.
:)


You know you love me, xoxo


Älskar mitt ena ögonbryn men hatar det andra. Hur kan de bli så olika?

- Ett gympass.
- N är nyklippt & fin.
- Julklappar har inhandlats åt mig och mormor.
- Hamburgare & friterade pommes har ätits.
- En lång p-nap är avklarad.
- Ett Gossip Girl avsnitt som gjorde mig galen, säsong 5 avsnitt 11 kan du komma ut NU?
- One Tree Hill har premiär i USA 11 januari. LÄNGTAR!

Nu ska jag;
- Slå in ännu fler julklappar!
- Ta med mig mannen och åka till gymmet för mitt andra pass idag, känns som att jag bara äter och äter. Får ångest när jag ser magen i speglen.. Inte för att vara sån men jag behöver träning nu!


Gossip Girl

Matchen gick ju inte riktigt som jag hade önskat.. Det räckte inte att hålla alla tummar och tår jag hade! Att man tar på sig 4(eller va de fler?) utvisningar samtidigt är kanske inte så smart efter att man just gjort 2-1 å börjat få flyt på att. Men nu ska jag inte sitta här å säga vad jag irriterar mig på i matchen, istället ska jag lyfta fram de bra! :)
- Jag fick se N en hel del! :)
- Det blir mer spännande i toppen då Bofors närmar sig första platsen! :)
- Av 6 bakåtmål var N inte inne på något, istället var han inne på 1 av 2 framåt (i pp)! :):)
- Hemmamatchen på måndag kanske istället blir den då vi får fira att de går över strecket, alltid kul att få vara med om en sån sak ju! :)
- Vid 4-5 inatt är N tillbaka efter 14-16 timmars bussåkning idag!
- Tycker ändå det är grymt bra av grabbarna att spela så pass bra som de gör (även om de inte alltid tar poäng å även om de inte var så bra idag) trots alla bussresor, alltid sittbussar dessutom. Vet att många (alla andra?) lag har liggbuss på långresor, snacka skillnad!



Nu ska jag invänta samtal från min backklippa och sen slå mig ner framför Gossip Girl (har 3 avsnitt att ta igen, lycka!) med dip, morötter och gurka!

Sov Gott
mina fina!


18,30 ikväll slår vi på TV10 eller Viasat Hockey

Nu ska de röda bort! BrunettLisa är alltså snart tillbaka!

Ikväll tycker jag att vi ALLA dissar idolfinalen och istället slår på TV10 eller Viasat Hockey där vi ska se Bofors-Sundsvall! Självklart håller vi alla tummarna för att det blir vinst för Sundsvall, gärna slutresultat 3-6 å att Niklas avgör i öppen kasse så jag kan inkassera 17 000:- på en liten 10a - Plötsligt händer de?


Julgodis, julkort, julklappar, juljuljul



Köpte en ny julduk förra veckan, endast 50:- fyndade jag den för! Second Hand är inte så pjåkigt ändå! :)

Som vanligt när Niklas åker på bortamatch äter jag gott (eller inget alls!) den här gången blev de pasta med kantareller och lite annat gott och till fika blev det (såklart!) fresh iland, morötter och gurka!

Festen hos Veronica å Eric har ni ju redan hört om och här får ni iaf 3 bilder, synd att V blundade å att batteriet inte pallade mer! Men som ni ser är vi två fina damer vare sig vid tittar eller blundar :)

Niklas fick en blomma av mig en dag! :)

Julklappar i massor och nu till helgen tänkte jag handla de sista! Julkort har skrivits och ändå har jag fler att skriva! :)
Idag blev det dessutom nytt försök med julgodis, gick betydligt bättre! Har därför bakat:
2 omgångar Annikas 7-minuters kola
1 omgång knäck
1 omgång ischoklad
1 omgång fudge


Se om Ola & Niklas vågar smaka till kvällskaffet...


Önskelista?

Svar till Annelie :)
Jag försökte få ur Sofia vad hon önskade sig också men det gick halvbra! Haha :) Jag tycker då alltid jag får kanonsaker av er så jag tror nog du klarar det bra Annelie! :) Men jag ska fundera men jag lovar inget resultat :P
Ja, snart ses vi! Blir så kul! Kramar


Köpa julklappar tycker jag är så kul!! Men att önska mig? Vad ska man önska sig? Det är inte lätt, vad har ni önskat er? Kanske jag kan få nåt bra tips på vad jag ska önska mig :)


MUMS

Tänkte bjuda er på ett superrecept. Helt sjukt va gott det är! Petter gjorde de på midsommar, jag å Pillan gjorde de när hon va här och senast blev det när Ola kom på besök! Erkänner att jag är 100% såld på denna måltid!



Vill man ha potatis till ska den in först i ugnen då det tar längst tid, ca 25min.
Sallad kan man så klart ha till! Vi hade sallad, paprika och fetaost med olja om jag inte missminner mig.

Stek köttet (denna gången hade vi löfbiff) och krydda som du känner för!

Sen ska du ha rivna morötter, lägg i "högar" och strö över riven västerbottensost.
Ta ut stommen från champinjonerna och fyll de istället med bearneisås, ska in samtidigt i ugnen som morötterna.
Det behöver inte va i ugnen länge, till osten har smällt är lagom (5-15 min).

NJUT!


Fråga & Svar

Anonym om Less tjej:
Känner du att du lever genom din pojkvän, verkaar som det? Vad hände med medgångssoporter?

Svar:
Nej, jag känner definitivt inte att jag lever genom min pojkvän. Jag känner att jag lever ihop med min sambo Niklas, inte med hockeykillen Enberg. 1-2 kvällar i veckan kollar jag hans matcher och sen tycker jag alltid det är kul att hålla koll på hur det går för honom, jag gillar att muntra upp min pojkvän precis som alla andra gör. Jag tror inte att det spelar någon roll om killen spelar någon sport eller är byggarbetare. Skillnaden är väl att man har olika metoder att muntra upp någon.

Jag har haft det tufft med jobb sedan flytten men jag har fortfarande haft lite jobb. Krönikor och reportage skrivs för fullt här hemma, det gjorde jag innan jag träffade Niklas så det är och har alltid varit MIN dröm. Att jag inte har fått något jobb har visserligen gjort att jag har mer koll än jag brukar på hockeyn (de kring N) men jag söker fortfarande flera jobb om dagen, jag har börjat kolla på praktik och utbildningar jag ska söka.

Som sagt, jag känner inte att jag lever genom min pojkvän men jag tycker det är kul att ge honom lite cred, även om det bara är på min blogg. Han är inte så bortskämd med det då han inte gör så mycket väsen av sig. Jag tycker att han förtjänar mer helt enkelt.

Vad hände med medgångssupporter? Förstår faktiskt inte riktigt vad du menar här? Jag är då ingen supporter egentligen, i så fall Niklas supporter. Om inte han spelar brukar jag inte följa matcherna.. Och jag ser då aldrig någon annan hockeymatch om det inte är för sällskapets skull. Förklarar du mer hur du menar kanske jag kan ge dig ett vettigare svar..


Hoppas du är nöjd med svaret :)

Längtan är allt



Saknar mina 3 syskon i massor.
Alla er andra också såklart!

Snart ses vi, 11 dagar kvar! :)

LÄNGTAR!


Stolt flickvän, ovetandes pojkvän






Behöver jag ens säga hur stolt jag är över min fina backklippa?
:)


Less tjej



Igår hade jag fullt upp med julklappar - ändå har jag många kvar! Hann med ett litet gympass också!



Dagen började med jobbmässa och sen till Maxi för att handla, när jag skulle betala funkade inte korten.. Någon som hade grävt i en sån ledning.. Sen hem och baka julgodis eller lyckas bränna sönder en kastrull.. Fudgen smakade dessutom helt sinnesjukt äckligt! Den ligger med andra ord i soporna nu.. Internet och teven har vatt paj, tror någon hade klippt en viktig ledning.. Well done...NOT! Att sen behöva bege sig ut på hala vägar för att se hockey kändes sådär...

...men då gjorde älsklingen som han lovat innan han lämnade en less flickvän. Han gjorde succé! Inte 10 mål som vissa kanske anser är succé utan mer en dunderinsats som back! Slogs lite gjorde han också, lite alltså¨.. Så nu är jag på mycket bättre humör!

Dessutom är Olas varma mackor i ugnen i detta nu! Grymt hungrig, kommer bli så gott!!

Varför är bloggsidan så lustig? Som att det är nåt fel i mallen så jag ser bara hälften av vad jag skriver och bara gammal statistik för att det är en ruta i vägen.. Bah!


Kär & Galen



Bakom killens huvud någonstans sitter vi!

Glöm inte att kolla Kär & Galen ikväll, på kanal 5 klockan 20.00!

Frieriet som ägde rum i en av pauserna på hockeyn här uppe är då på tv! Med lite tur kan ni se oss också, vem vet! Haha:)


Hockeybloggar efterfrågas




Det är ju faktiskt lite hockeyfolk(tjejer tror jag mest men de e kul!) som läser här nu och jag tycker det är jätteintressant att läsa om Niklas, Sundsvall å de andra allsvenska lagen men jag har verkligen tröttnat på MrMadhawk som bara skriver om Malmö, ibland allsvenskans topplag å annars elitserien. Känns inte aktuellt för mig. Sen har jag "Allt om hockeyallsvenskan" men där uppdateras knappt och då är de bara läget inför matcherna typ..

Det är de bloggar jag "följer" som handlar om allsvenskan men jag skulle gärna vilja ha lite fler (bättre?) hockeybloggar.. Har ni någon bra på lager får ni väldigt gärna dela med er! :)

Tips på andra bra bloggar mottages också gärna,
behöver nåt att fördriva tiden med!


Farligt?

På lördagsnatten tappade jag beasåsen i golvet och pang sa de, så va de sönder å bea överallt! Nu tror N att han har svalt en liten plastbit från förpackningen som gick sönder.. Är det farligt i så fall?


Man blir så förbannad på vissa människor

Har sett så många lägga upp detta klipp på facebook så jag var bara tvungen att kolla på det nu!



Det knyter sig verkligen i magen av att se denna videon.. Mobbning är utan tvekan det värsta jag vet. Hur fan tänker man när man får någon annan att må så dåligt? Det är vidrigt hur människor kan bete sig, jag finner då inte ens ord för vad jag tycker om mobbare.

Vi som inte mobbar borde dock ta ett större ansvar.. Se man någon bli mobbad så måste man ju gå emellan! Folk som står och tittar på är minst lika skyldiga som mobbaren. Ge alla människor ett leende, jag tror verkligen att det betyder mer än vi tror. Prata med dina nära och kära för att veta om de blir utsatta, kan tänka mig att de flesta håller det inombords och bara mår dåligt. Så ska det inte vara!

Jag önskar att man kunde göra något för att hjälpa alla dessa stackare men jag har inte en aning om hur..


Katt eller tiger?


Bild från blocket.se

Som ni vet har jag blivit galen i tanken på lite sällskap här hemma, att Veronica har världens gosigaste katter gör de inte bättre. Vill, vill, vill! Hittade precis dessa Bengalkattungar på blocket, hur coolt är de inte å ha en katt som ser ut som en tiger då?! WOW!

Är dock inte så insatt i katter så är ni kunniga mottages gärna hjälp;
1. Vilka katter fäller mindre?
2. Vilka sorter är innekatter, kan man ha en "vanlig" som innekatt?
3. För och nackdelar med en katt?


Andra advent



Andra advent och kusinbesök. En helt sanslöst god måltid och nu är det fika å Beck som gäller! Mycket trevligt! Olas blogg hittar ni dessutom HÄR!

Har lyckats så bra med julklappar känns de som, är supernöjd! Längtar te jag får ut å handla fler!! :) Tips på vad andra köper är dock alltid intressant så har ni några bra tips får ni gärna dela med er om ni vill!


Beerpong





Tack Veronica å Eric för en toppenfest!


I have to let go of your hand



Är så glad att jag bjuder er på bilder med förklaring..
1. Sundsvalls vackra julskyltning
2. Ett linne jag tänkte köpa tills jag såg mig och magen i profil.
3. Ett relativt ofräscht kärlekspar med färglada mössor.
4. Min drog - Ost!
5. Efter en månad(s lidande för mig) rök äntligen mustaschen och jag fotade såklart!
6. Lisa laddar för Sundsvall - Leksand matchen.
7. En röd kille signade gymkort på samma gym som mig.
8. En söt klänning som numera hänger i min garderob och har sådana coola armhängen som Britney Spears har i en scen i Crossroads.

Innan jag börjar med allt bra måste jag skriva en negativ sak. Vad är det för pinsamheter att Amanda F och framförallt Robin är i final?! Jag kommer INTE titta på idolfinalen, kommer istället bänka mig framför Bofors-Sundsvall som går på Kanal10. Hade det vatt Moa och Amanda P hade jag kunnat se finalen men nej nu! Pinsamt att Robin tog sig såhär långt. Tycker han borde åkt ut innan livesändningarna började och därmed basta!

Är så nöjd efter 5 timmars reportageskrivande som slutade i 5 A4 papper (dataskrivna i stl. 11) och att jag i veckan gjort sammanlagt 3 reportage och 1 krönika. Dessutom är jag glad för att Sundsvall Hockey idag tog 2p och att N är tillbaka kring 03.30 inatt. För det tredje hade jag det supertrevligt med Hanna idag, Ljungbyskvaller finns det ju alltid gott om. Nu ska jag dessutom krypa upp i soffan framför säsong 3 av How I met your mother och till sällskap kommer jag ha en Fresh Island dip, morötter och gurka.

Life is amazing right now.


Niklas Enberg - Sundsvall Hockey

Då kommer reportaget än en gång, fast nu är det taget från papperstidningen! Blir en helt annan känsla av att hålla tidningen i handen och läsa ett så fint och värdesättande reportage om sin krigare. Det stämmer verkligen som reportern skriver och Olsson säger; Det är en back som inte är spektakulär men otroligt viktig. Han gör jobbet varje dag och har en otroligt hög lägstanivå.

Här kommer det;




För er som vill läsa texten så är det samma som finns på den HÄR länken.

//Stolt flickvän!

PS.
Pappa och andra intresserade kan se målen från SSK - Sundsvall HÄR och njuta av att Sundsvall tar hem 2poäng! :) En gång ser man Niklas rygg!


Going black

rebecka om Bellashop:
oh lisa, kan du inte återkomma med ett inlägg om hur kläderna blev efter du färgat dem svart? =)

Svar:
Självklart kan jag det! Nedanför följer resultatet i bilder och under skriver jag vilka färger plaggen var i tidigare, vad tycker du/ni om att? Hiss eller diss?


Tidigare färg:
Bodyn - ljusbrun/beigebrun
Byxorna - mossblå (finns de nåt sånt eller förstår ni vad jag menar?)
Koftan - vit


Tidigare färg:
Träningslinne - puderrosa
Byxor - mossblå..
Linne - puderrosa


Plusvarianten Enberg




Idag gör Niklas debut i Sundsvall Dagbladet. Det är alltså hans första reportage sedan flytten till Sundsvall! Känns jättekul, jag ska ner och köpa en tidning sen också men kul att kunna läsa på nätet också! Så för er som vill läsa kan ni klicka HÄR eller på bilden(halva reportaget) ovan så kommer ni till reportaget!

N har lämnat mig för bortamatch i Södertälje och jag ska äta frukost innan jag ska in till stan för en fika med Hanna och ett besök på AF samt skriva klart reportaget, ringa lite intervjuer och det kan ta någon timme till. Sen kommer jag va sliten, haha! Är ju inte van att gå upp halv åtta numera..


2



Gott om 2:or i Elitserien just nu... Bara Brynäs som ska till å förstöra ;)


Bellashop

På facebook såg jag att Ellen tipsade om en länk; www.bellashop.se Det är alltså Blondinbellas shop och det är en vara i 24h innan den byts ut mot en ny. Olika teman varje dag dessutom, idag är det tekniktema och jag har faktiskt handlat! Tycker absolut ni ska kolla in sidan, tack E och tack för tipset till krönika! Ska fila vidare på detta!

Veronica, jag håller alla tummar jag kan för att de 15 stygnen snart ska vara borta.. Taskigt att dra till me de när man egentligen borde kunna pussas idag ju!!

Vid 7.15 imorse bänkade jag mig framför teven. Första avsnittet av årets julkalender kan man ju inte missa (jo, jag är 21år men julkalendern är ändå julkalendern...) och jag måste säga att det verkar va en vettig en med tanke på vilka nitlotter det har varit senaste åren. Stort plus för de!

Sitter med ett tredje reportage som jag precis fick i uppdrag att skriva! Sen ska jag även påbörja krönikan och försöka överleva dagen med träningsvärk och ikväll bär det av till gymmet igen. Oj vilken fart de blir på mig när N ska träna på samma gym! :)
Färgar dessutom ett antal plagg svarta i detta nu! Blir intressant å se om det funkar.. Grannen bråkar för fullt här under. Smäller och skriks så in i vassen, även om det gör det varje dag så är det lika obehagligt hela tiden..


RSS 2.0